En dag i ”Old town”, Kissimmee – 1950-talets Amerika

old town kissimmee orlando florida

Old Town i Kissimmee

Old Town, Kissimmee är en uppbyggd stad ”i staden”. Den är efterkonstruerad och tanken är att Old Town ska efterlikna ett Amerika som det såg ut på 1950-talet. I Old Town spenderade vi en hel eftermiddag. Det var en ganska härlig känsla att strosa här. Lite här och var stod det gamla amerikanare och ”raggarbilar”. Men på helgerna och kvällstid ska det enligt vad jag har hört vara rena invasionen av både bilar och människor. De  klär sig i femtiotalskläder och lever ut sin passion.

Vi hade en lugn och rofylld dag och Old Town bjöd oss på shopping, guldvaskning, stoppa en penny i tuggumiautomaten m.m. I ett par turistbutiker hittade vi ganska bra priser om man jämför med souvenier som säljs i turistbutiker i de större städerna. Här passade Ture bland annat på att köpa ett par metallskyltar med superhjältar på, Matilda köpte en solhatt och Elis ville köpa en haktand. Det fanns även gott om små kryp in där man kunde kasta bollarm, skjuta prick osv. De demonstrerade även den elektriska stolen i ett sådant här bås och det var lite läskigt tyckte barnen. De har nog inte kommit i kontakt med den här frågeställningen angående dödsstraff tidigare och vi pratade lite om det.
Det fanns även ett litet nöjesfält utanför Old Town som även det var ”old school” men det hoppade vi över eftersom vi skulle till Universal dagen efter.
Om man kan styra lite över sina dagar och tider rekommenderar jag att man åker till Kissimmee en helgkväll. Då är det bra mycket mer drag i Kissimmee och särskilt i Old town med amerikanska raggarbilar som åker runt samt stannar till och roar sig i staden.
Vi avslutade vår dag i Old Town med ett besök på Checkers. Deras milkshake och glass alltså!! Har aldrig ätit någon som varit i närheten lika god. Kikar HÄR om du vill se bilder.
Old Town, Kissimmee, orlando, florida Old Town, Kissimmee, florida, orlando Old Town, Kissimmee Old Town, Kissimmee, florida, orlando Old Town, Kissimmee, orlando, florida Old Town, Kissimmee, florida, use Old Town, Kissimmee, orlando, florida
Old Town, Kissimmee, Poolhuset i Pompano Beach ; usa semester med barn florida miami, orlando key west hyra hus home away pool, key largo, interstate 95, us1 oversea highway, usa och religion, jesus, sawgrass mill amerikans shopping i usa marshalls, mat, kakor, äta, dolphin research center, grassy key, marathon, the keys, flipper, clearwater dolpins, bada med delfiner, klappa delfiner, hälsa på delfiner
Old Town, Kissimmee

 

You may also like

Kommentera