Odder strand (och stad) på Jylland, Danmark

Odder strand och stad, Jylland.

Visst har vi en underbar sommar! Sol och varmt havsvatten har vi fått i massor. En dag åkte vi ut till stranden i Odder som ligget på Jyllands sydöstkust och så badade vi i Samsö bält. Havet var salt och varm med en stenig botten. Stranden var lång och bred med massor av fina stenar och snäckor att plocka. Vi hade en ljuvlig dag. Allt var toppen förutom att Lars råkade trampa på en fiskekrok. Tack och lov gick det bra! Vi hoppas nu att detta blir en ”turkrok”. Tänk så många fiskar som barnen kanske kan dra upp med den här kroken på Skavkulla.
När kvällen närmade sig drog vi in till Odder som hade kvällsöppet till 20. Där åt vi på en härlig grekisk restaurang med buffé. Det är så bra med buffé när barnen är med. Alla kan plocka lite av det man är sugen på och alla brukar faktiskt hitta något de tycker om. Barnen valde självklart ett par pizzaslicar, men de var också modiga och smakade en hel del annat. Elis åt helt galet mycket ;o), han har verklgien hajat det här med buffé. Och så reafyndade jag en minut innan affären skulle stänga. Härliga luftiga knickersbyxor för 100kr.
Man kan inte säga annat än att vi tagit vara på varje semesterminut :o). Barnen har varit i säng sent varje kväll och ändå har vi vaknat och gått upp runt åtta varje morgon. Men så har vi också värnat om att ta det lugnt under dagarna. Inte stressa och ge tid för lek och upptäckande. Om barnen känner att de kan påverka och får utrymme att utforska och upptäcka brukar de vara nöjda och glada… Och alla föräldrar vet ju att om barnen är nöjda… då är även föräldrarna det ;o).
odder strand jylland semester danmark fotograf barn

 

odder strand jylland semester danmark fotograf barn

 

You may also like

Kommentera