Och var ska vi lägga fokus??

På väg hem idag hörs en enorm smäll och sedan bom, bom , bom rytmiskt och enträget. Alltså vi pratar inte om någon liten smäll utan en som får barnen som inte är skotträdda att börja gråta och bli ledsna.

Aningen chockad och ganska skärrad ställer jag bilen och promenerar hem med barnen…

Någon timme senare hämtar maken bilen och plockar av hjulet varpå han konstaterar att allt har splittrats innanför hjulet. Järnet har spruckit! Överallt!

Nu körde jag i 30km/h när detta hände. Känner mig aningens chockad av tanken av vad som kunde ha hänt om jag kört på motorvägen…

Så nu får vi försöka fixa lite bärgning av bilen och se till så att vår superduperupptagna reparatör tar sig an oss… Om han nu ens hinner svara i telefonen…

Men nu till det största problemet!! I morgon tänkte jag ta våra (tre) barn till badhuset tre mil härifrån dit det endast går en buss dit och en hem. Maken ska ta sig (vad jag vet är han bara en person… ) in till jobbet, 30 min med promenad, 15 min med cykel eller 15 min med buss som går tre gånger i timmen. Eftersom jag hävdar att jag tänker ta bilen… Hur i hela friden ska maken ta sig till sitt arbete? Han är ännu osäker men djupt oroad!

Snälla, skratta inte! Håna inte! Visa aktsamhet och medlidande.
Detta är ett krisläge som vi inte riktigt vet hur vi ska lösa….
Dessutom har han ”packning” som måste med! En dataväska och en portfölj.

Eventuellt får jag kanske offra mig och skjutsa honom!

Hälsn.
Fru N som tycker att bussen går väl för helvete bra! Den har ju hjul som sitter fast iaf!

You may also like

5 comments

  1. Min man har precis börjat åka buss till jobbet efter alla år. Han är rikigt duktig faktiskt. Jag tycker han kan ta bussen lite oftare med barnen med (de går var 10 minut…) men det blir för jobbigt. Åka buss med tre barn? 🙂 Hoppas ni får en toppendag!

  2. Låter som här. Min man åkte buss en gång nyligen med 1 barn och ringde mig för att han va så nervös att han skulle missa hållplatsen (bör tilläggas att bussen går samma sträcka som han kör minst 2gr dagligen.).. Oftast går han hellre om det är möjligt…

  3. Martina – Moppe!! Där sa du det!! Det skulle vara bra till maken :o)!!

    Sandra – Ja, visst! Jag cyklar! Ska bara hyra en cykelkärra först! Alltså blir läget akut ringer jag kanske så han får samåka med din gubbe… Du förstår väl att detta är ett KRISLÄGE!!

  4. Likadant i alla hem inser jag! Men Linda du kan väl ta cykeln då med 3 barn å packning för detsamma! Funkar väl?? Eller var alternativet att stanna hemma? Nä, vi är nog allt för bekväma med våra bilar i vardagen. ( Å med vi menar jag männen som tycker att det inte funkar att cykla eller åka buss 5 km till sitt arbete.=)) Hoppas han löser denna gåta innan arbetsdagen startar imorgon!

Kommentera