Och så sover de två ggr om dagen…

Att vi har två barn i olika trotsåldrar just nu är bitvis ganska tärande.

Sexåringen tänker enbart på sig själv och förklarar alla händelser (även slagsmålen…) med;
– Ja, men JAG vill/ville det…
eller
– Jag vill inte prata om det just nu. Jag blir bara på dåligt humör då!

Sedan har vi lilla treåringen som med svarta arga ögon meddelar;
– Om jag inte får MYCKET mjölk (typ glaset ändå upp…) så tänker jag bli arg på dig. Grr!
När han sedan inte får detta välter han naturligtvis ut mjölken med vilje och säger…
– Nu var du inte snäll mamma! Häll upp mycket mjölk till mig!!

Utan djupgående studie kan jag dra slutsatsen att ettåringar är väldigt smidiga att ha att göra med. Inga konfrontationskonflikter och inget munhuggande. Man kan handgripligen lyfta bort dem när de befinner sig på fel plats eller gör något de inte får… Att det sedan går åt mycket perslin och många glödlampor med en ettåring i huset är en annan sak…
meandi, me & i, Me and i, Vårkollektion, våren 2011, coola barnkläder, liknar odd molly, swettisjacka, knickers, romatiska kläder, cool t-shirt
En arg riddare.

You may also like

Kommentera