Nya gardiner med tryck inför advent

Detta är helgen innan advent! Jag älskar julen och tycker att det är en av de bästa tiderna på året. Därför längtar jag naturligtvis massor efter få sätta fram tomtarna och spela lite julmusik. Tyvärr är maken inte alls lika sugen på tomtarna redan nu ;o). Men, idag kunde jag inte hålla mig, utan nya gardiner flög upp. Nu är det liksom förberett så att stjärnorna kan hängas upp direkt nästa helg. Nackdelarna med kritvita gardiner visade sig ganska omedelbart för mig… Dels blev de nystrukna gardinerna skrynkliga på nolltid. Behövdes bara att jag lyfte på dem på stången. Så upptäckte jag att gardinerna var vitare än väggarna och plötsligt såg de då smutsiga ut… Men äh, jag tror att jag tycker att det blev bra ;o).  Egentligen hade jag tänkt att putsa fönsterna också, men jag hoppar nog över det. Finns så mycket annat roligt som man kan göra istället :o). 
Att det snart är jul innebär också att jag går tillbaka till mitt gamla arbete. Egentligen hade jag inte tänkt skriva om detta här. Men jag känner att det är så mycket frågor runt detta i varje möte dagligen så jag tror ändå att jag tar några ord till det. I augusti bytte jag från mitt arbetet på förskola till att prova på ett jobb i en förskoleklass. Arbetet har varit jätteroligt och barnen är naturligtvis jättegoa. Så som det är på varje arbetsplats med barn :o). Det jag inte visste var att denna arbetsplats bar på mycket innanför väggarna. Utåt sett är ytan naturligtvis perfekt och likaså för barnen. Men att som vuxen människa hela tiden bli granskad, bedömd och studerad är otroligt jobbigt och detta är inget jag finner mig i. Jag har sagt mitt och jag vet att nu i veckan har flera andra sagt sitt. Blir det inte ändring trots alla dessa möten hoppas jag att det leder till åtgärder… Men det är svårt när det handlar om kommunal verksamhet. Så här i efterhand har jag hört att de här bekymmerna har pågått i femton-tjugo år…. Jag har blivit både tillfrågad och ombedd att stanna kvar… Men jag har bestämt mig med hjälp av magkänslan, och jag vill inte. Så här i efterhand har jag fått höra att de hade hoppats på att jag skulle ge denna personen en match och få denne att komma till andra insikter… Men det är inte det jag vill. Jag kan vara både bestämd och envis, men det viktigaste för mig är ALDRIG att få rätt eller att få min vilja igenom. Det viktigaste för mig är att ha roligt på arbetet för då kommer allt det andra gratis. Jag vill känna arbetsglädje och det vet jag inte om jag har i dagsläget… Så därför har jag tagit beslutet att gå tillbaka till min tidigare arbetsplats. Ett hus där det skrattas mycket och där det är högt i tak. 
Med detta beslut hoppas jag även att kanske lite mer av mig kommer tillbaka. I höst har jag varit så osocial som jag nog aldrig har varit förut. Jag har glatt umgåtts med vänner när de har tagit kontakt och initiativ, men jag har liksom inte orkat att ta det där steget själv… Det känns trist för jag älskar att träffa vänner, dricka vin och umgås. Men nu känns det bra. Efter en jul och ett fint jullov kommer jag nog igen. Det blir bra. Riktigt bra.
chabby shic gardiner tryck stämplar stämpel tyg hus i porslin kaffetavla tavla till köket, coffe tavla

You may also like

Kommentera