Norra Gardasjön- Riva del garda med alla vackra vindsurfingbrädor

norra gardasjön, riva del garda, italien

Norra Gardasjön- Riva del garda

Norra Gardasjön- Riva del garda

En eftermiddag körde vi norrut längs Gardasjön. Målet var att komma till de norra delarna och stanna till vid Riva del Garda. Vilken vacker tur alltså. Vi körde genom korta tunnlar och längre. Och nästan hela tiden gick vägen längs vattnet. på vissa ställen hade de byggt någon form av förstärkt tunnel med fönster ut mot sjön för att vägen skulle kunna fortsätta. Längs hela vägen mötte och körde vi ständigt förbi cyklister. Det är verkligen många som åker till Gardasjön för att passa på att cykla längs sjön och i alperna. Överallt ser man cyklar, cyklister och det finns tom särskilda cykelbarer.

Väl i Riva del Garda hade vi 35 grader varmt och vi längtade verkligen efter ett bad. Så vi strosade genast ner till den heliga stranden. Vattnet i Riva del Garda var en aning kallare än i de södra delarna, men lika klart och underbart så det var bara att slänga sig ut. Som ni ser på bilderna ovan var det galet många vindsurfare ute och det var så läckert med alla färgade segel mot bergen.

När vi badat och solat oss nöjda för dagen valde vi att strosa ner mot en pizzeria och äta. Servitörerna på denna pizzeria pratade dålig engelska och som vanligt blev vi tagna för att vara tyskar. Dock märke de snabbt att tyska fungerade inte på oss ;o). Vi fick got mat och njöt oss mätta.

På hemvägen passade vi på att strosa en del i byn. Så vackra hus med många vackra detaljer som stuckaturen och fönsterluckor. De trånga små gränderna och smala gatorna tillsammans med alla vesporna  sätter verkligen stämningen. Innan vi drog oss hemåt för kvällen passade även barnen på att handla lite souvenirer som glasögon och armband… Vilken härlig dag alltså. Inte svårt att bara leva i nuet och njuta sådana här dagar.

Norra Gardasjön- Riva del garda

You may also like

Kommentera