Naturkunskap i förskolan med Draken Berta och Kreativum

Måndag förmiddag spenderade jag och mina kollegor på Krativum för lite utbildning tillsammans med Draken Berta. Vi fick materialet presenterat för oss och så fick vi chans att testa lite olika experiment och laborera lite. För oss är Berta väldigt bekant eftersom vi arbetar med henne och naturkunskap regelbundet på förskolan. Men det är alltid roligt att få chans att diskutera med kollegorna är inget vi är bortskämda med så bara det var roligt. Att få tid till att reflektera tillsammans ger mig otroligt mycket och jag anser det viktigt för att vi ska kunna utvärdera det vi gör, varför vi gör det och hur vi ska ta oss vidare…
Är du nyfiken på Draken Berta och kanske vill köpa hennes bok med sagor och experiment går det att göra HÄR. Du kan även bli vän med Berta på Facebook HÄR
Innan vi åkte från Kreativum passade jag på att köpa en ny insektsburk med förstoringsglas till Ture. Han älskar småkryp och jag vet att han älskar att ha dem i en liten burk så att han kan studera dem noga. Passande nog mötte han upp mig samma eftermiddag på förskolan med en burk… I den hade han ca 10 daggmaskar som han hade samlat. Ture var strålande glad och stolt över sina fynd som han själv hade grävt fram och lyft över i burken :o). Riktigt läbbigt om man frågar mig, men jag dolde mina känslor väl ;o). Bläää!
Fotona nedan är tagna med iPhonen….
fissaft och andra experiment för förskolan

You may also like

2 comments

  1. Hej! Vilken fin text & fina bilder! Om jag ber snällt, får jag lägga en länk på Kreativums Facebook-sida?
    Hälsningar! /Tina

Kommentera