En dag i mysiga Lund, i domkyrkan och alla små butiker

En eftermiddag i mysiga Lund, i domkyrkan och alla små butiker

Lund var vårt första stopp när vi åkte på en liten weekend. Jag älskar verkligen Lund. Det är så pittoreskt och mysigt med kullerstenarna och alla små butiker. Fast allra helsto ska det ju inte vara i smällkalla vintern utan när alla kafét har öppnat upp så att man kan sitt i solen och ha det skönt. Men nu var det smällkalla vintern ;o), och därför var vårt första stopp Högevallsbadet.

Högevallsbadet är ett måste om man är barnfamilj och aldrig provat det. Så fräscht och lagom stort, men ändå lagom mycket att göra. I den vanliga bassängen finns det vågmaskin, de har STORT bubbelmas som rymmer galet många människor och så har de tre rejäla vattenrutschbanor. När vi stapplade ut från badet var vi trötta, mosiga och väldigt nöjda!

 

För att piggna till lite tog vi en liten promenix i parken så vi sett lite på håll att de körde en snömaskin där… Ganska galet. Men bor man i Lund är det kanske så här man får göra om man vill uppleva lite snö. De hade lyckats skapa en liten backe och även ett litet skidspår runt parken. Dessutom hade de ställt upp en bod som hyrde ut skidor för den som var sugen på en tur. Vi beskådade mest spektaklet och tyckte att Lundaborna var galna :o).

 

En eftermiddag i mysiga Lund, i domkyrkan och alla små butiker

 

Istället för att åka skidor tog vi oss upp till centrum för att titta på Domkyrkan. Barnen hade aldrig upplevt den så de tyckte att den var spännande. Särskilt valvet under där man kan gå ner och titta på gravarna. Funderingar som ”vilka begravdes här” ”hur länge har de varit begravda” och ”vad står det på graven” dök upp.

 

 

I ena änden hittade vi Lyckobrunnen. Även denna väckte tankar. Slår önskningarna verkligen in om man kastar en peng?? Vi fick ju testa…

 

 

Ture hittade även lite andra dekorationer som han undersökte :o).

 

 

Bengtssons ost

Lund är ju som sagt väldigt känt för alla små mysiga butiker. Små och välsorterade. Bengtssons ost är verkligen ett bra exempel på det. Vi gick mest in för att flukta men kom ut med en påse syltkakor. Så svårt att låta bli att handla.

 

 

Ganska trötta, men nöjda drog vi oss efter stadsturen till bilen. Mot Malmö!! Vill ni läsa om vad vi hittade på där kan ni kika här:

 

 

You may also like

Kommentera