Midsommar med med blommor och dans

Midsommarafton var fin! Helt otroligt fin. Visst kom det utlovade regnet, men inte förrän till kaffet och då gick det bra att flytta in. 
Innan dess hade vi hunnit med att göra kransar av jasmin, blåklint och prästkragar, möta upp kusinen med familj som dök upp med båten nere i Nättraby för lite dans kring stången, kika på en trollkarl och fika i det gröna. Dessutom passade Ture självklart på att bajsa ner sig så det var bara att ställa han med rumpan upp sliperskanten invid Nättrabyån. Vattennivån var tacksamt hög och låg nästan i nivå med strandkanten. Så vaskade vi rumpan och sköljde kallingarna och sedan fick det vara fritt blås under shortsen som tack och lov hade klarat sig. Och lille Ture konstaterade lite glatt och lite förvånat; ”Snoppen hänger fritt…”
Så var det vuxna människors omdöme vid tillställningar också. När alla samlats för att kika på trollkarlen satte jag mig ner bland barnen för att kunna hålla Ture på plats i mitt knä. Efter ett par minuter känner jag plötsligt hur något kokhett hamnar på nedre delen på min rygg. Bakom mig står då en man som nyss hällt halva sin kokheta kaffekopp på mig. Tack och lov hade jag en jeanstunika på mig så det gick jättebra. Men hur tänker man när man ställer sig med kokhett kaffe över en massa barn som sitter ner? Jag vill inte ens tänka på vad som kunde hänt om det träffat ett barn i ansiktet. Men det värsta av allt var att han stod kvar efter att han bett mig om ursäkt…. Hua, mig! Då kunde jag faktiskt inte vara tyst utan bad honom att flytta på sig, för inte var det så klokt att stå rakt över barnen när han inte hade bättre kontroll på sin mugg?! Han flyttade sig, men verkade tycka att det allt var lite löjligt….
Därefter åkt vi till stugan och åt klassisk sill och laxlunch med köttbullar, prinskorv och janssons. Till efterrätt blev det en moussetårta inspirerad av skolavslutningstårtan.  Som botten gjorde jag en kladdkakebotten enligt det HÄR receptet men med Dumlekolor i istället för Daim. Ovanpå lade jag en flädermousse. Supergott! Och eftersom barnen hade ätit smultron i flera timmar blev det bara några enstaka ovanpå…. men det gör inte ett dugg. 
flädermoussetårta

You may also like

1 comment

Kommentera