Medeltidsveckan och Gotland v.32. Samlingsinlägg

Medeltidsveckan i Visby, Gotland, v.32, 2015

Vad får man inte missa och vad ska man åka när man besöker Öjn?

Än en gång valde vi att åka på semester till fantastiska Gotland. Vi har varit på ön både 2005 och 2008 och under sommaren -08 passade vi även på att giftas där.

I år valde vi att åka dit under vecka 32 då det är medeltidsvecka och vi plockade bara våra absoluta favoriter under vår vecka. Eftersom vi åkte hela familjen och med tre barn mellan 5 och 10 år anpassades semestern mycket efter detta. Alla skulle ha det bra och roligt. Därför är det lite blandade aktiviteter och utflyktsmål. Vilka kan ni se nedan. Klicka på rubrikerna så kommer ni till inläggen.

Medeltidsveckan, visby, gotland, fårö, rauker

Gotland innehåller då många guldkorn. Ska man hålla sig i Visby eller ska man ta sig ut på landsbygden? Jag säger både och. Vi har varje gång vi har varit här haft bilen med oss och det är är ett måste enligt mig. Jag vill kunna njuta av både Visby och alla härliga ställen norr ut på ön. Söder om Visby har vi också varit tidigare och kikat på Hoburgsgubben, men vi föredrar helt klart norra delen av Gotland. Att åka upp till Fårö och titta på rauker är däremot ett måste enligt mig :o). Är man på Gotland under veckan 32 är ju även medeltidsveckan ett måste. Den huserar i hela Visby och där kan man lätt spendera flera dagern. Utbudet är gigantiskt och har man aldrig upplevt medeltidsveckan kan man nog inte föreställa sig hur hela Visby förvandlas och faktiskt upplevs som en medeltida stad. Det känns nästan som att man gör en tidsresa.

ringmuren visby gotland ringmur medeltiden medeltida marknad mur

 

You may also like

1 comment

  1. När man ser Gotland i den här grönskande prakten så blir i alla fall jag sugen på att åka dit mitt under säsong och härliga sommardagar. Vissa kontraster mot min egen novemberresa känns det som. 🙂

Kommentera