Marinmuseet på Stumholmen i Karlskrona

Marinmuseet i Karlskrona

Marinmuseet på Stumholmen i Karlskrona

Karlskronas skärgård kallas ibland för lilla Stockholm och det är väl inte för intet. Det är så vackert i vår lilla kuststad. Karlskrona och Stumholmen har en lång marin historia med både kustartilleri och varv. Mycket sysselsättning och många arbeten i Karlskrona har alltså kretsat kring havet och båtarna.

På svärfars födelsedag bjöd han in oss till Marinmuseet i Karlskrona för att äta buffé och för att gå ett varv på museet. Detta har blivit lite av en tradition då vi brukar fira svärfar här varje år. En väldigt bra tradition då Stumholmen och Marinmuseet är fantastiskt och det är perfekt att vi får besöka denna pärla en gång om året :o).

 

Marinmuseet i Karlskrona

 

Buffé på Skeppsgossen

Restaurangen inne på Marinmuseet heter Skeppsgossen och de serverar klassisk husmanskost. Vi snackar raggmunkar med fläsk, kroppkakor, stek, sill, rårörda lingon mm. Så gott och vällagat. Att det är buffé gör ju att man kan äta och smaka lite av varje.

Se själva ;o)!

 

Marinmuseet i Karlskrona

 

Lilla galleriet

Efter besöket på Stumholmen och Marinmuseet åkte vi bort till Björkholmsplan för att titta på svågerns nya butikslokal. Alltså så galet fin!! Ser ni utsikten över Borgmästarkajen och vattnet?

Inne i butiken kommer han förutom sin inramningsservice tavelförsäljning erbjuda konstnärer att ställa ut sin konst samt arrangera gallerikvällar mm.

Nu fotograferade jag tyvärr inget från inredningen och insidan. Men så tjusigt alltså! Ulf har verkligen känsla för att lyfta konstverken och förutom konstverk och tavlor har han en avdelning med diverse kuriosa som är väldigt rolig att titta i.

Är ni i Karlskrona tycker jag absolut att ni ska kila inom!! Titta bara på utsikten!

 

Marinmuseet i Karlskrona lilla galleriet

Marinmuseet i Karlskrona lilla galleriet

You may also like

Kommentera