Malcesine –> toppen på Monte Baldo med linbana/ cable car

montebaldo, malcesine, funviva

Malcesine, Monte Baldo, linbana, cable car

Malcesine – toppen på Monte Baldo med linbana/ cable car

Strax norr om Brenzone där vi bodde låg en liten by vid namn Malcesine. Vi hade googlat lite och redan i förväg sett att man kunde åka linbana / cable car från Malcesine och upp till toppen på Monte Baldo. Detta var givetvis något vi var väldigt sugna på.

Vi hade också läst att det var smart att vara på plats tidigt eftersom det frammät dagen kunde bli ganska långa köer till linbanan. Så även om vi inte var i Italien under högsäsong valde vi att köra från lägenheten redan 7.30. Vi parkerade smidigt i parkeringshuset precis bredvid linbanan och så traskade vi upp. I första kön till biljettkassan hade vi en person före och sedan gick vi till linbanekön. Där hade vi också jättebra flyt och kom med första linbanan som åkte iväg.

Åka linbana / cable car

Först åkte vi en linbana som enbart åkte framåt. Så fick vi hoppa av och byta för nästa som skulle ta oss sista biten mot toppen. Denna roterade och snurrade under turen ett helt varv- 360 grader. Väldigt häftigt att få se runt oavsett var man stod i linbanan.

Malcesine, Monte baldo, linbana, cable car

Toppen på Monte Baldo

När vi kom upp strosade vi en runda. Kikade på den fantastiska utsikten från 2218 meters höjd och så fotograferade vi lite förstås. på långt håll hörde vi något bjällra och när vi kikade ner en bra bit kunde vi se att där stod ett helt gäng kossor. Vi promenerade en bit till och fick se ett par killar som slängde sig på cykel nerför berget och så fick vi även se ett par stycken veckla ut och flyga iväg med sitt skärmflyg. Vad häftigt det såg ut alltså. Men det vete tusan om jag hade vågat göra det ;o). Att just cykla runt Gardasjön och nerför Monte Baldo är verkligen en stor grej. folk cyklar överallt och det finns gott om affärer som hyr ut cyklar och redskap man kan behöva.

Efter en stund valde vi att gå bort till den lilla mysiga restaurangen. Eftersom det ännu bara var förmiddag fikade vi bara lite på lite kaffe-latte och glass. Det var verkligen härligt att sitta och njuta i solen. Och trots att det var lite kyligare uppe på Monte Baldo (ca 20 grader mot de 35 graderna vid marken) var det varmt och härligt. Solen tog väldigt bra här uppe också.

Lagom till vi tänkte åka linbanan/ cable car tillbaka upptäckte vi att kossorna nu hade vandrat upp till toppen. Vi passade givetvis på att hälsa lite på dem. Men vilket galet klingande det var runt dem. Stackars kossor alltså som måste gå runt med bjällrorna hela tiden. De måste verkligen bli hörselskadade. Klicka på filmed nedan så hör ni ;o).

Nedvägen? Ja, är man sugen kan man cykla eller promenera från toppen på Monte Baldo och tillbaka ner till Malcesine igen. Vi var lite lata och utnyttjade biljetten och åkte linbana även på nedvägen. Vill ni kika mer på Funvivias hemsida för linbanefärder kan ni klicka HÄR.

Malcesine, Monte baldo, linbana, cable car

 

 

You may also like

Kommentera