Madison Square park, Flatiron och Shake Shack

Madison Square, Flatiron och Shake Shack

Madison Square park, Flatiron och Shake Shack

Det finns en del som man bara behöver sätta check på när man är i New York. Madison Square, Flatiron och Shake Shack är alla tre sådana saker. Madison Square ligger ganska centralt på Lower Manhattan. Här kan du se på kartan om du är osäker.

Madison Square – den omtalade parken som man kan varva ner lite i. Underbar kvällstid när alla lamporna tänds. Flatiron – en av New Yorks mest fotograferade byggander och det kan ju faktiskt vara roligt att ha sett den på riktigt. Shake Shack – Snabbmat i lyxförpackning. Äkta hamburgare levererade på fem minuter…

Vi sökte oss till Madison Square tidigt en kväll. Vi var trötta på att promenera så vi tog tunnelbanan även fast vi bara var ett par kvarter bort ;o). Magarna knorrade och målet var definitivt att direkt köpa mat på Shake Shack för att stilla hunger.

Madison Square park, Flatiron och Shake Shack
Ät Shake Shack i Madison Square och kika på Flat Iron som även kallas strykjärnet. Mitt i New York city.

Shake Shack

Vi var inte ensamma om att vara hungriga ;o). Kön från Shake Shack ringlade lång och vi suckade lite inombords. Men snabbmatsställen arbetade snabbt av kön och bara tio minuter senare satt vi i parken och njöt av ljuvliga hamburgare och gräddig mjukglass. Så galet goda burgare! Äkta nötkött på mjuka, saftiga bröd. Kan ärligt talat säga att den burgare var en av de godaste som jag ätit på en restaurang. Så god så att vi faktiskt valde att äta på Shake Shack en gång till under vår NY-vistelse. Efter maten njöt vi av en mjukglass som var så galet god. Helt himmelsk både vanilj och chokladsmaken.

Medan vi åt och njöt i parken kilade de små ekorrarna runt. De är tama och vana vid att människorna matar dem. Därför hade vi dem runt benen hela tiden. Snodde runt och nästan tiggde nötter.

Madison Square park, Flatiron och Shake Shack
Massor med ekorrar i parken

Flatiron och Fifth avenue klockan

Efter maten tog vi oss en titt på Flatiron– byggnaden som fotograferas dagligen av alla turister. Ganska läcker arkitektur och det var tydligen ganska lurigt när de byggde den här strykjärnsformade byggnaden. Att skapa den krävde en hållbar konstruktion och det tillsammans med den trekantiga formen för att ta tillvara på markytan har gjort byggnaden så omtalad.

Madison Square park, Flatiron och Shake Shack
Flatiron ”strykjärnet” och Fifth avenue klockan

Läs mer

You may also like

Kommentera