Loppis, smådjursspan och bad…

En söndag som endast har innehållit sånt vi har haft luft med. Låter väl bra!?
Länge länge satt vi och drog efter frukosten. Jag och Matilda satt och löste korsord vid frukostbordet medan Elis lekte med Bakugan. Lars var ute och fixade och Ture han var ute och samlade ihop ett gäng sniglar. 
Strax innan tolv drog vi oss till en stor loppis. Alldeles för mycket folk för min loppissmak och priserna trissades väl mycket. Dessutom hördes stockholmsdialekt både i vänsterörat och högerörat och då inser man att man har hamnat på en för stor loppis. Plötsligt bjöds det 65 kr för en plastskål och 150 kr för en emaljerad gryta. Pryttlar som man på en småloppis kan köpa för en tia eller två. 
Men det gick ingen nöd på oss. Korv med bröd och kaffe fick vi i oss och så hittade vi två pussel, ett rostfritt kakfat, fem pinnar för att grilla korv med, tre nya träslevar och så en wokpanna modell större i gjutjärn för hundralappen tillsammans. Gladast blev jag för gjutjärnspannan som med sina två öron på blir perfekt att använda utomhus på grillen. På väg till bilen glittrade det plötsligt till i diken och se där… Vips så hade vi en halv liter gula kantareller med oss hem också. 
Väl hemma vid stugan igen lyste solen fortfarande och vi drog oss snabbt ner till stranden. Ljummet vatten mötte oss och barnen riktigt for i. Elis kämpade på lite med sin simning, han vill så gärna lära sig så att han kan vara på flotten hemma i Långasjön med Matilda. Och Matilda, hon dök och dök och dök. En skön sommarkväll som faktiskt kändes som sommar, även om grillmaten åts inomhus….

You may also like

Kommentera