Äntligen Liznjan och egen pool- att hyra hus i Kroatien

hyra hus liznjan kroatien

Äntligen Liznjan och egen pool- att hyra hus i Kroatien

Framme, framme, framme!! Så skönt att kunna packa upp och göra lite mer hemmastadd. Dessutom såg vi alla fram emot en bilfri dag med bara slappa och poolhäng…

Boendet då? Det är alltid spännande att se vart man hamnar när man hyr hus vi exempelvis airbnb. Detta hus med pool betalade vi strax över 600kr natten för. Lägenheten och huset var fräscht, poolen var toppen och ja, allt var bra! Vår hyresvärd var dessutom väldigt gullig och gav oss en massa tips och samma dag som Matilda fyllde år dök hon upp med choklad till henne Verkligen gulligt. Hon bodde ett kvarter bort så hade vi behövt hjälp med något hade hon varit behjälplig ganska omgående. Nu löste vi ett elproblem enkelt via sms en kväll istället.

Det här med Airbnb då? Ja, det är många som inte vågar… Vi har hyrt av privatpersoner via förmedling många gånger nu och det var min svägerska som fick mig att våga ta steget. Detta har gett oss många fina upplevelser och vi har fått träffa människor vi aldrig skulle kommit i kontakt med annars. Nu när vi upptäckt detta sätt att resa och bo kommer vi garanterat att fortsätta att hyra privat mellan varven.

Är du inte registrerad får du 360 kr rabatt på din första bokning om du registrerar dig via min länk. Klicka HÄR för att komma till Airbnb. 

 

hyra hus liznjan kroatien

 

Vår ljuvliga bakgård

Fördelen med att hyra hus jämfört att bo på hotell är att man oftast får med lite vardagligare faciliteter som  tvättmaskin, plats att hänga tvätten, en egen spis osv.

Vår bakgård innehöll inte bara den härliga poolen utan solstolar, hängmatta, ett fikonträd att söka skugga under, utomhusdusch, härliga platser att sitta och äta på och så en liten servicebyggnad med toalett och tvättstuga. Allt vi behövde och lite till.

 

hyra hus liznjan kroatien
Servicebyggnaden med toalett och tvättmaskin.

 

hyra hus liznjan kroatien

hyra hus liznjan kroatien

 

Det här med att vistas i ett annat land

Det är alltid spännande att vistas i andra länder. Det är en annan kultur och andra förhållningsregler… Men ibland handlar det mycket om det praktiska ;o). Som här… då stod vi plötsligt här med en gasspis igen och även om vi har använt gasspis förr lyckas vi på något sätt alltid glömma. Men efter lite trix och knix fick vi fart på det hela även denna gång

Ett annat bekymmer som oftast brukar drabba oss är fönsterna, så även här. Att öppna dem är oftast ett måste när det är varmt eller om man har fått in insekter. Men vilket trubbel. Denna gång hade vi även någon form av inbyggda väldigt avancerade persienner i trä att mixtra med… och typ en miljon myggor. Fönsteran fick vi bukt på, men jag glömde hur man gjorde mellan varje gång jag skulle öppna så det blev många svordomar ;o)…. Myggorna då? Jo, lyckligtvis hade vi ett apotek tvärs över gatan där vi kunde köpa lite bra myggskrämmare som man pluggade in i eluttagen. Barnen såg verkligen hemska ut efter första natten och efter att ha ägnat en lång stund till att räkna och jämföra myggbetten kunde vi konstatera att vi allihop hade mellan femtio och hundra myggbett. Restan av vår vistelse fick vi nog inte ett enda nytt bett, så bra var myggskrämmarna.

 

hyra hus liznjan kroatien

hyra hus liznjan kroatien

Hamburgar- enkel lunch/middag var man än befinner sig i världen ;o).

 

hyra hus liznjan kroatien

Vår härliga balkong med morgonsol där vi njöt morgonkaffet, men också torkade vår tvätt och alla blöta badkläder.

 

hyra hus liznjan kroatien
Apoteket tvärs över gatan

hyra hus liznjan kroatien

Matilda i vårt mysiga lilla kök som var integrerat med vardagsrummet. Stolparna man kan skymta i bakgrunden leder upp till ett litet sovloft där killarna sov.

 

hyra hus liznjan kroatien

Vår ljuvliga tonåring med sin packning och teknik.

 

Mer från vår roadtrip

You may also like

Kommentera