Lite jobbigt ska det vara!

Snart är det dags för adventskalender. Choklad, tv och leksakskalender, dagens barn är ganska bortskämda :o) Måste erkänna att jag inte gillar att vräka alla dessa saker över barnen. Dels för att deras otacksamhet växer i takt med alla Mc D-leksaker + att hemmet svämmar verkligen över av skit som de aldrig leker med. Så jag brukar vara ganska tuff och sparsam med att ge barnen samt rensa hårt mellan varven.

Dessutom präglas jag ganska hårt av mitt yrke. Jag vill gärna att majoriteten av alla prylar samt inredning till barnen ska ha ett pedagogiskt syfte och inte enbart vara söööööta. (Jag hatar fullkomligt Nalle puh-tavlor m.m. Ursäkta alla tår jag trampade på!)

Så årets julkalender för mina barn är ett pussel där barnen kommer att få 5-6 bitar om dagen. Ni vet väl hur bra det är för barnen att pussla?? ;o) Hjärnan tränas i att se samband, upptäcka mönster och dra slutsatser. Men även strategitänket tränas. Dessutom tänker jag gömma bitarna på diverse olika ställen i huset och ge barnen beskrivningar så att de tvingas träna lägesord som bakom, bredvid, ovanpå, under, bakom, vänster, höger m.m. Ack så grundläggande matematik, men sitter den inte där kan mycket bli jobbigt.

De kommer även att få dela på en Lego-kalender eftersom jag älskar konstruktionsleksaker av denna karaktär.

Vad kommer ni att hitta på som uppladdning till era barn inför julen?

Adventskalender från Lego och Bamsepussel 125 bitar.

You may also like

3 comments

  1. Är helt på din linje, speciellt i åsikten om Nalle Puh. 😀
    Viggo ska få figurer till sångpåsen å egna "bakgrejer" i sin kalender.:)
    Det mest pedagogiska jag kunde komma på… 🙂
    Förra året fick han bitar till ett träpussel med djur som vi ärvt från min lillebror. 😀

  2. Vilken fantastiskt bra idé med pussel. Här blir det en legokalender till mellan pojken sen har jag inte kommit längre. Avskyr också små tjafs och McD. leksaker tar vi sällan till boxarna till de stora.

  3. Här blir det med sån legokalender i år med ett litet paket varje dag! Vi har haft lego i adventskalendrarna många år fast innan om åren har vi köpt ett större paket – typ duplos affär fick Alvin förra året och lagt några legobitar i varje paket. Kanon! blir inte en massa småpryttel som mamman här med hatar..

Kommentera