Leilas sega maränger utan choklad.

Idag klockan 14.00 slog klockan S E M E S T E R ! ! ! Underbart! Även fast jag trivs bra på jobbet är det gött att få vara fri och bestämma hur man själv ska spendera dagen. 

Tråkigt nog inleder vi semestern med en sjuk liten Ture. Han har hostat och varit riktigt risig i sina luftrör ett tag och efter att ha haft feber ett par dagar nu igen åkte Lars in med honom till Samariten. Resultatet blev penicillin, brikanyl och mollipect så nu ska han förhoppningsvis krya på sig snabbt. Men midsommarfirandet känns aningen hotat… 

När jag gjorde midsommartårtan (kladdkakebotten med flädermousse ovanpå) som nu ligger i frysen, fick jag lite äggvitor över. Då fick det bli lite maränger enligt Leilas recept om jag gillar mycket. För att piffa till smakerna lite tänkte jag och barnen smälta choklad och marmorera marängerna med. Men när vi lade chokladen i kastrullen och satte på värmen smälte inte chokladen. Istället blev det som en mjuk massa som vi kunde rulla bollar av. Jag förstår fortfarande inte varför det blev så här för chokladen jag använde har vi bakat med både kors och tvärs och den brukar vara väldigt lättsmält. Så istället fick det bli vanliga vita maränger för nu var vårt tålamod slut.
göra egna maränger med choklad

You may also like

Kommentera