Lapptäcke av ärvetyger.

Jag har fått ett par förfrågningar på lapptäcket/filten som vi har i soffan, samt om det finns att köpa i storlek som överkast…
Det här lapptäcket har jag sytt själv i rutor som är ca 20*20cm stora. De flesta tyger är 60-talstyger som legat orörda i mormors gömmor och som jag fick för ett par år sedan. Men om man är på jakt efter lapptäcke och inte är sugen på att sy själv tror jag att bland annat Ellos säljer och så kan man säkert specialbeställa hos någon sömmerska :o).
I bilden nederst kan ni se mitt pågående projekt. Ett lapptäcke som ska användas som överkast till Tures växasäng. Men den här gången gör jag ränder istället för rutor för att variera mig lite.
…Och så passar jag på att ursäkta för att lapptäcket är sååå skrynkligt. Men det blir så när ungarna far med det hit och dit och gosar varje kväll. De älskar verkligen detta!
lapptäcke, mönster på lapptäcke, lappfilt, patchwork, hemsytt

You may also like

5 comments

 1. Katarina – Hoppas du har kvar det! Roligt med barndomsminnen!

  Lisa – Men du är ju pysslig! Var det inte du som sytt för några veckor sedan? Annars har du ju lilla mamma ;o)?

  Linn – Så roligt att de kommer till nytta! Och jätteroligt att du berättar att du laddat hem! Om du vill får du gärna maila bilder…

  Trevlig lördag på er!
  Hälsn.
  Linda (Funkar inte att kommentera inloggad….)

 2. Tack för posters som man kan ladda ner. Jag gav de med sommarord till dagisfröknarna och de med barnord till min barnmorska. =) Jättefina och alla har blivit så glada. Själv har jag både de med sommarord och barnord uppsatta på väggen vid entrén hemma. Jättefina!!! Jag har skrivit ut de i A5, de blir finast då tycker jag!
  MVH Linn

  Så stort tack för de fina!

 3. Jättefint!
  Min mamma sydde ett till min 120 cm säng när jag var i tonåren. Det är stort och fint.

  Trevlig helg
  Kram

Kommentera