Låna e-böcker till iPaden.

Vi köpte vår iPad precis innan den här mega-mastodont-sjukan slog till och det känns som att vi verkligen har hunnit utforska den och hitta våra favoritanvändningsområden. Vissa saker som vi gjort på iPhonen gör vi även på iPaden, men vi har även hittat nya aktiviteter. 
Ett exempel är e-böcker. För några veckor sedan fick vi tips av Matildas kompis föräldrar att man kunde låna e-böcker på biblioteket och enkelt ladda ner till sin iPad. Vi har under veckan testat detta och jag är såld! Eftersom man kan ändra ljusstyrkan på plattan är det väldigt behagligt att läsa på den tycker jag. 
För att låna ner böcker gick jag in på elib.se och valde ut böcker. Sedan lånade jag enkelt med mitt vanliga lånekort från stadsbiblioteket och laddade ner böckerna till ”Bluefire Reader”. Denna app behövs för att kunna spara ner böckerna och sedan läsa. Till Matilda blev det en LassaMaja bok och till mig själv laddade jag ner Jonas Gardells ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Har hört mycket gott om denna bok så jag ser mycket fram emot att läsa den. Men först måste jag bli klar med de tre böckerna om mr Grey :o). 
När jag ändå var igång med böcker på iPaden undersökte jag appen iBook. Tyvärr är e-böcker fortfarande dyra att köpa. Ibland till och med dyrare än en pocketbok och då tror jag hellre att jag köper bokformatet. Men det fanns en del barnböcker som var gratis att ladda ner så det testade vi. Det var väldigt enkla småbarnsböcker, men Ture uppskattade dem och jag tror nog att vi kommer att läsa dem vid något mer tillfälle. 
e-böcker e-bok ipad surfplatta låna bibliotek köpa barnböcker bluefire reader

You may also like

1 comment

Kommentera