Vingård i Florida -Lakeridge winery & wineyard i Clearmont

lakebridge winery florida

Vårt besök på en vingård i Florida -Lakeridge winery and wineyard, Clermont

En lördag tog vi en tur till Lakeridge winey and wineyard. De snudd på alltid öppet för provsmakning och rundtur på gården. Denna lördag bjöd de dessutom in för att njuta av jazz på bakgården. Så snart vi parkerat kom en av alla de många ”golfbilar” som snurrade runt fram till oss och bjöd oss att åka till entrén. Min första tanke var ärligt talat att ”de där 200 meterna klarar vi faktiskt av att gå”. Men efter att ha sett barnens ögon förstod jag att vi skulle vara lite amerikanare denna dag och absolut inte gå en meter i onödan :o).
Vid entrén fick jag visa leg (underbart!!) eftersom de bjöd till vinprovning och det gjorde jag mer än gärna. Väl inne fick vi smaka både vita och röda viner, torra och söta. Alla var fantastiskt goda!

Lakeridge winery & wineyard i Clearmont

bsp;

 

Efter rundturen och all provsmakning kom vi in i en fantastisk liten butik. Nu var det ju så att vi skulle resa hem till Sverige strax med en maxlast på 100 kg och dessutom skulle vårt bagage kastas runt och hanteras på flygpaltserna. Annars alltså… Då hade jag handlat både mycket gott att dricka här och troligtvis även lite glas.

 

På baksidan av butiken höll vingården i lite underhållning. Det var jazzsöndag och musiken strömmade över gården. Vi valde istället att ta en sväng ute på druvplanteringen efter rundturen.  Där strosade vi lite och njöt av lugnet och vidderna.
Lakeridge winery & wineyard i Clearmont Lakeridge winery & wineyard i Clearmont vingård florida

 

 

Efter ett par timmar här var vi nöjda och drog oss hemåt. På vägen hem körde vi förbi en apelsinodling och genom en av alla de många alléer av palmer. Jag måste erkänna att jag gillade verkligen de breda vägarna i USA. Maffiga broar och av- och påfarter. Tror minsann jag ska visa upp lite vägar här så småningom också ;o).

Lakeridge winery & wineyard i Clearmont vingård florida

You may also like

Kommentera