Krympplastpyssel med barnen

Förra veckan när jag vabbade torsdagen tog jag fram lite krympplast till barnen. Lite lagom ansträngande pyssel för en kille som haft feber på natten och för en tjej som varit i skolan på dagen. 
Barnen höll på länge… De kalkerade av bilder från favoritböcker och ritade fritt om vart annat. Ture önskade sig en kråka ut Mamma Mu och det fick han. Och Elis, han gjorde ett hjärta som han ska ge till tjejen som han fortfarande håller kär. Matilda ritade Loreen med mikronstativ, jag tycker att den blev helt underbar!!
Nu har jag även beställt lite vit plast från vår Pandurobutik så att vi kan göra lite figurer som är i färg. Den vita plasten har nämligen en matt sida och på den fungerar det jättebra att rita med färgpennor (typ färgade blyertspennor).Till den här genomskinliga plasten som vi använde behöver man vattenfasta pennor eftersom båda sidorna är blanka… och trots att jag letade igenom var enda penngömma i huset och även ringde in till granngrun kunde vi inte få fram fler färger än svart och blått. Owerheadens tid verkar vara förbi ;o).  
krympplast pennor halsband öronhängen göra hål pyssla med barn

You may also like

Kommentera