Kommer det någonsin att bli bra vuxna av våra barn?

Matilda har ibland spelat SIMS hos en Ella. När jag sedan hämtat henne har hon fnittrat förtjust och berättat om hur de har skaffat barn och hittat på andra tokigheter med sina karaktärer.

Igår var vi i stan med Sandra. Barnen fick välja varsin present i leksaksaffären och till Tildas stora förtjusning var det rea på SIMS 3 och hon fick det. Ungen strålade och var överlycklig :o).

I natt har min lilla skrutta sovit hos Ella och när jag kom för att hämta berättade tjejerna att en av deras karaktärer hade dött. Hon stod stilla i ett hörn och luktade illa. Ville varken äta eller duscha. Tjejerna förstod inte alls vad som hade gått galet och jag har ju inte en aning… Men det kanske var lite sent för den där lunchen och duschen när hon nu redan var avliven… Ja, strunt samma.

I kväll har hon äntligen (enligt sig själv) fått sitt egna SIMS installerat. Det är inte helt lätt att starta upp och driva en familj och ett hem, men min lilla tjej njuter verkligen av att kunna styra och ställa precis som hon vill. Det har varit en händelserik start för den lilla familjen:
– Först flyttade barnet ut i vardagsrummet för hon behövde ha en stort och bra rum. Det andra var för litet.
– Sedan såldes sofforna, en byrå och en hylla raskt av eftersom de delvis inte fick plats i dotterns förra rum och dels för att finansiera köpet av en fin säng till dottern och ett vackert dockskåp.
– Därefter råkade det uppstå en liten brand i köket så att kylskåpet brann upp. Men vad gör det. Matilda prioriterade inte att köpa ett nytt, de kan ju äta mat som inte behöver vara i kylskåp.
– Pappan var flera gånger ute i köket och letade efter mat, men såg väldigt förvirrad ut när kylen saknades…
– Så kom slutligen skolbussen. Men Tilda tryckte bort den och placerade hela familjen framför dockskåpet i stället. För det är mycket roligare att leka!

Nu har en liten jobbig situation uppstått. Hon har förstått att man tydligen måste köpa mat… Den finns inte bara där….!! Och för att få pengar till det måste hon nog skaffa ett arbete. Varpå följande kommentar; ”Alltså, är det verkligen nödvändigt!? Jag är ju inte klar med huset ännu. Att göra i ordning det borde väl egentligen vara det viktigaste…?”

Jag instämmer fullständigt. Att inreda borde väl gå före det mesta. Pengar kan väl bara rulla in på något bra sätt?!
Men jisses så roligt det är att lyssna på hur tankegångarna går innan besluten tas. Elis har varit bollplank och… ja, de njuter verkligen av att ha makten att kunna bestämma… Hur ska det sluta för den stackars familjen?

You may also like

8 comments

    1. Verkligen! Så att hon kan göra bebisar ;o). Jag Tycker också att det är roligt. Inte att spela, men att höra diskussionerna och deras tankar. De är underbara!!

  1. The Sims kan vara väldigt rolig underhållning. Erkänner att även jag har spelat det, men mest för att inreda och jag är så hemskt att jag har letat upp fusk för att ha mkt pengar 🙂

    1. Hihi! Jag förstår att man letar upp fusk. Hade antagligen jag också gjort om jag spelat… #sa hon som nog har världens minsta tålamod.

Kommentera