Kladdkaka med kolafyllning

I söndags hade vi grannarna här. Vi grillade och hade det lite gott och till efterrätt bakade jag en kladdkaka med kolafyllning. Riktigt smarrig! Receptet kommer från Jennys matblogg, men jag hoppade över toppingen med choklad och ricecrisp för att istället toppa kakan med grädde, hallon och björnbär.
 
Här kommer receptet:
 
3 ägg

3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk kondenserad mjölk

Gör så här:
Koka den kondenserade mjölken direkt i burken genom att lägga burken direkt i en vattenfylld gryta. Ta bort etiketten innan och koka i 3 timmar.
 
Smält smöret och rör ihop alla andra ingredienser till kladdkakesmeten. Smörj och ströa en vanlig springform och bred ut hälften av kladdkakesmeten. Öppna därefter burken med kondenserad mjölk och bred på kladdkakesmeten. Bred på resten av kladdkakesmeten. Sätt in kakan i ugnen, 175 grader, 20 minuter.
 
Klart! Låt svalna och ställ kallt. Servera med grädde och bär.
 
 
kladdkaka med kola kolafyllning bakfoton matfoton fotografera mat kakor tårtor  efterrätt

You may also like

1 comment

Kommentera