FotbollsVM och bad vid Kalahari beachbar

beach kalahari uvala Kujeviken

FotbollsVM och bad vid Kalahari beachbar

Av vår trevliga värd hade vi fått ett par lokala tips. Ett av dem var att bada i Uvala Kujeviken vid Kalahari beachbar… Men istället för att bada i viken bredvid byvägen tyckte hon att vi skulle svänga norrut och bada vid Beach Bar Kalahari där lokalbefolkningen föredrog att bada och hänga. Sagt och gjort! Vi skumpade in på den lilla sandiga grusvägen, lite tveksamma och frågande på om detta verkligen var rätt väg. Det kändes som att vi skulle komma att sluta på en åker mitt i ingenstans… Självklart fick vi även möte. Ett möte där det inte gick att mötas. Så vi fick backa…

Sedan körde vi vidare… Och mötte en ny bil. Denna gång hade de lättare att backa och fick göra det. Någonstans började landstaket öppna upp sig och det kändes som att vi var på rätt väg. En parkering uppenbarade sig och en liten grusremsa med beachbar på.

 

beach kalahari uvala Kujeviken

beach kalahari uvala Kujeviken

 

beach kalahari uvala Kujeviken

beach kalahari uvala Kujeviken

 

Den lilla badviken

Det uppenbarade sig en liten stenremsa med strand på var sida om beachbaren som stack ut i vattnet. Barens sittplatser var gjorde av gama tunnor och det fanns sittplatser både under tak, i skuggan och på taket. En gammal labrador låg i skuggan och slappade, men tog sig en liten promenad emellanåt. Så avslappnat och härligt! När vi kom närmare både såg och hörde vi att beachbaren innehöll två stora tv-apparater och en diskjockey som stod och spelade musik.

Vattnet var varmt och härligt. Lätt att doppa sig här även för en badkruka som mig. Men badskor var definitivt ett måste och trots att vi hade det på fötterna var det ganska vingligt att ta sig ut i vattnet. Det fanns även sjöborrar lite här och var så det gällde att se upp var man satte fötterna och att sätta sig ner på rumpan var man inte så jättesugen på ;o).

 

Kalahari bachbar  kalahari uvala Kujeviken

beach kalahari uvala Kujeviken

 

beach kalahari uvala Kujeviken

 

2018- En fotbollsVMsommar

Att det var VM denna sommar präglade verkligen vår resa. Sverige tog sig vidare från gruppspelet och att pricka in matchtiderna med något bra stopp var det stort fokus på matchdagarna. Här vid beachbar Kalahari var det ett fantastiskt stopp ;o).

 

Kalahari beachbar kalahari uvala Kujeviken

beach kalahari uvala Kujeviken

 

Afterbeach med poolbad och Stari Ribar -pizza

Efter en heldag på stranden var det härligt att komma hem till lägenheten… och poolen :o). Barnen får ju verkligen aldrig nog av badandet, så de slängde av sig kläderna med en gång när vi kom hem och dök i. Själv tyckte jag att det var gottigare att landa i solstolen med ett glas vin och en bra bok. Det märkt verkligen att barnen har blivit äldre och mer självgående. I sommar har jag hunnit läsa tjugofem böcker, helt galet. Det är många år sedan jag kunde ge mig själv så mycket tid.

Middag då? Ja, hm, alltså, det blev en del pizza när vi var i Kroatien. Slumpen avgjordes tydligen så bra att vi råkade bo bara 100m från världens bästa pizzeria. Stari Ribar hade helt otroligt goda pizzor, bland de godaste vi ätit. Att en pizza sedan kostade 35-40kr… och att vi fick shots att dricka medan vi väntade på våra take-aways var verkligen bara bonus. När läget är så, då finns det liksom inte anledning nog att ställa sig vid spisen.

Så där under ett litet skuggigt träd, strax bredvid poolen avslutade vi dagen. Så härligt och lyxigt att få vara tillsammans och ha det så här bra <3.

 

beach kalahari uvala Kujeviken

 

Mer från vår Roadtrip och Kroatien:

You may also like

Kommentera