Julen invaderar…

Det värsta med att vara föräldraledig vid jul är att man hinner baka så mycket mer än när man arbetar. Och jag måste väl erkänna att man baka desto mer också :o). Men det vi bakar varje år är bl.a. pepparkakor, lussebullar, mandelmusslor, knäck och egen variant av rocky road. Sedan brukar det bli något till, men det varierar lite från år till år…

Knäck är definitivt en favorit och självklart bjuder vi på det till välkomstglöggen på julafton!! I år började jag som vanligt med att bränna en omgång, men efter det har vi gjort tre lyckade omgångar. Barnen tjatar som tokar och jag springer ständigt och nallar i nurken. Nästa år ska jag nog inte börja göra julgodis förrän i julveckan :o).

You may also like

7 comments

 1. Elin – Roligt med nytt ändå ju!! Har ett zoom på 135 mm, men skulle gärna byta till ett på iaf 200 mm och med fast bländare. Men det är ju så mkt man vill ;o)

 2. Objektivet är ett Sigma (telezoom) 70-300 och kameran jag har är en NikonD3000 så man kan säga att jag har ett klassiskt nybörjarpaket än så länge. =)

 3. Sv: Ja jag har för mig att det är 6 veckor man inte får ta av örhängerna efter håltagning. Man får heller inte bada då.
  Vi har dock väntat minst 8 veckor innan första bytet.
  Hoppas din flicka blir glad!

  Kram

 4. Mandelmusslor är en favorit här hemma också. Men jag har aldrig bakat egna.

  Idag ska vi göra julgodis här. Hade vi börjat tidigare så hade det redan varit slut 😉

  Ha en bra dag!

 5. Burkarna från Boda nova är så himla fina! Köpte ett sånt set till min syster i julklapp men vill behålla själv. =)
  Här är det min man som står för julbaket. Jag bara smakar…

Kommentera