Hyra studio via Airbnb i New York/ Brooklyn

hyra lägenhet i brooklyn/ new york NYC homeway airbnb

Hyra studio via Airbnb i New York/ Brooklyn

Nu när vi var iväg hyrde vi en studio via Airbnb i ett riktigt Brownhouse i Brooklyn. Eftersom lägenheten inte hade ett kök utan bara ett kylskåp kallades våningen för ”studio”. Det passade oss perfekt ;o)! De var ju bara jag och Matilda som åkte och vi hade inga större tankar på att stå i köket och slita. Våra tankar var; brunch, utelunchen och fika i solen. Så blev det också ;o). Tror att vi under veckan förvarade ett par äpple och en juiceflaska i kylen…

 

Studion bestod av ett ganska rymligt rum med en kingsize-bed, ett par fåtöljer, kylskåp, litet bord, en stor klädkammare och så ett badrum. Vi hade morgonsol genom fönstren och det var verkligen härligt att vakna i studion. Nicole som hyrde ut studion bodde i en lägenhet i samma hus tillsammans med sin man och son på 2 år, men på bottenvåningen. Hon var väldigt trevlig och hjälpsam de två gånger vi stötte på henne. Vi kunde inte haft det bättre under den här veckan.

 

hyra studio boende lägenhet i brooklyn/ new york NYC homeway airbnb
Vår sovdel med kingsize-bed

hyra lägenhet i brooklyn/ new york NYC homeway airbnb

hyra lägenhet i brooklyn/ new york NYC homeway airbnb

Området i Brooklyn

Vi bodde på St Marks Ave mellan Carlton och Flatbush, väldigt centralt i Brooklyn. Att det blev Brooklyn var dels en prisfråga… Dels så kändes det mer som ”vi”. Vi är inga storstadsmänniskor i hjärtat även om vi vänjer oss när vi vistas i städer… Så att bo i Brooklyn och kunna ta del av två världar kändes perfekt!

50 meter från studion fanns affär, restauranger, bagerier, apotek m.m. Vi bodde också nära två olika tunnelbanestationer (max fem minuters promenad) så vi kunde åka de flesta linjer. Att bo centralt och nära tunnelbanestationer var väl ungefär det jag kikade efter den här gången när jag skulle boka. Då visste jag att vi enkelt skulle kunna ta oss både Uptown och neråt Coney Island och JFK.

Vi bodde även bara fem minuter promenadväg ifrån Barclays center som är en stor inomhusarena där både sportevangemang och världsartister. Där finns även ett shoppingcenter med ganska många butiker och stor t-station och järnväg.

 

Hyra studio via Airbnb i New York/ Brooklyn
St Marks Ave – affärsstråket 1 min från vår lägenhet i Brooklyn

Att hyra boende via Airbnb och Homeaway

Att hyra en lägenhet eller ett hus via förmedlingstjänsterna Homeaway och Airbnb tycker jag fungerar super. Man hyr av en privatperson men allt sker på ett organiserat sätt genom förmedlingen och du kan se tidigare omdömen på boendevärden. Det är billigt, särskilt om hela familjen ska med! Att boka hotell med tre barn kostar kan jag berätta.

Ibland har vi hyrt med pool och då slipper vi samsas tillsammans med andra gäster som finns på ex hotell. Har man hyrt ett hus med pool kan ungarna röja hej vilt ;o). Vi kan också äta vad vi vill till frukost, fixa och styra mer över oss själva vilket vi tycker är skönt.

Om du registerar dig via min länk på Airbnb får du dessutom 350 kr rabatt på din första bokning. Så passa på ;o)!

Vill du se fler boenden som vi bokat via Airbnb och Homeway så finns de här:

 

You may also like

Kommentera