Att hyra lägenhet i Italien. Vår tvåa med fantastisk utsikt från trädgården.

brenzone airbnb Italien

hyra lägenhet i Italien gardasjön

Att hyra lägenhet i Italien vid Gardasjön

Airbnb

Under vår semester i Italien hyrde vi en lägenhet i Brenzone vid Gardasjön. Vi hittade den via Airbnb som vi har använt oss av tidigare och jag tycker att detta är ett fantastiskt sätt att resa och bo på. Man hyr via en förmedling en bostad av privatpersoner. (Registrerar ni er dessutom via min länk får ni 350kr i rabatt på er första bokning.) Vill ni hellre boka boende via Booking kan jag även där bjuda er på 10% rabatt om ni registrerar er via min länk .

Vi hittade och hyrde en tvårumslägenhet i Brenzone, bara 2-300 meter ovanför Gardasjön av en dam som bodde i samma hus. Egen parkering ingick och så låg lägenheten en trappa upp som ni kan se. Bakom lägenheten hade vi en egen trädgård med fantastisk trädgård och utsikt över bergen och Gardasjön.

Läget på lägenheten

Trappan i sig var inte så hög ;o), men jag kan lova att när vi hade gått nerifrån sjön och upp till huset då kändes den här trappan väldigt brant. Hela området ligger på en bergsluttning och vägarna snirklar sig uppåt i serpentiner så som många områden i norra Italien gör. Likaså var det med lägenhetens trädgård. på Baksidan om huset låg trädgården i etager. Precis utanför lägenheten hade vi en liten uteplats med bord och ett par stolar samt en torkställning där vi kunde hänga lite tvätt. Sedan var det en brant backe upp till en liten trädgård som ägarna önskade få vara själva i. Om man fortsatte lite högre upp i backen och svänga höger kom man till etage som vi fick ha själva. Där fanns trädgårdsbord, gasolgrill, solstolar och hängmatta. Det fanns dessutom en helt galet vacker utsikt! Men barnen tyckte nog bäst om att det i två inhägnader bodde sköldpaddor. Dessa ägnade särskilt Ture mycket tid.

De vi hyrde lägenheten av var väldigt fina mot oss. Den äldre damen kom med glass till baren första dagen då hon nog märkte att vi tyckte att det var lite varmt ;o). Hon tog dessutom med barnen till deras trädgård och lät barnen hjälpa till att mata marsvinen de hade där. Så roligt att hon faktiskt gjorde detta med tanke på att hon inte pratade ett ord engelska och jag märkte på henne att hon tyckte att det var lite jobbigt med språket.

Vill ni kika mer på området vi bodde i har jag bloggat om det HÄR.

hyra lägenhet i Italien gardasjönhyra lägenhet i Italien gardasjön

Lägenheten

Det lilla köket alltså. Med vaxduken och de gula citronerna. Vasken var en porslinsho och varmvattenberedare hängde direkt spå väggen bredvid. Så enkelt, men ändå så mysigt! Och vi hade definitivt allt vi behövde. Eftersom vi visste att vi även skulle ha tvättmaskin här reste vi ganska lätt och så körde vi fyra maskiner tvätt under vistelsen istället.

Jag tycker att det är väldigt charmigt att hyra ett privat boende istället för att ta in på hotell. Det ger en stor inblick i hur livet i Italien är och hur italienarna faktiskt bor. Dessutom behöver man inte hålla barnen lika stramt i tyglarna som man hade behövt på ett hotell ;o).

hyra lägenhet i Italien gardasjön
hyra lägenhet i Italien gardasjön att hyra lägenhet i Italien vid gardasjön

You may also like

Kommentera