Hur går familjelivet runt hos er?

För ett tag sedan skrev Lisa  att hon hade missat en läkartid och så undrade hon hur vi andra noterade saker för att hålla ordning på allt. I en familj med barn krävs det ju en del planering och pussel för att få vardagslivet att gå ihop…
I vårt hem har vi en familjealmanacka i köket med kolumner för varje familjemedlem. I denna skriver jag, och i denna tittar jag :o). Så den är nog mest för min skull och för att jag ska känna att jag har koll.
I hallen har vi en glastavla som maken köpt på Coop. På denna skrivs allt viktigt och det som hamnar här brukar vi faktiskt komma ihåg eftersom man ser det så ofta. Fördelen med denna tavla är även att både jag och maken tittar på den :o). Och ja, det är mitt schema ni ser längst ner… Det behövs för att både jag och familjen ska komma ihåg mina arbetstider. Vi har även en i arbetsrummet som används till lite mer jobbgrejer och administrativa grejer. Men på bild blev de ingen vacker syn som ni ser. Svårfotade eftersom det svarta glaset reflekterar…
Är det sedan superviktiga grejer som ska kommas ihåg… Så brukar jag lägga in de i almanackan i mobilen med en påminnelse ett dygn innan eller tolv timmar innan. På så sätt får jag även en push om att jag ska komma ihåg. En klassisk kalender har jag i handväskan, men varför vet jag faktiskt inte. För den ligger där mest och skrotar :o).
Sedan har vi alla lappar och papper som kommer från skolan. För att slippa ha de hängandes på kylskåpet eller riskera att de fastnar i en räkningshög i arbetsrummet hängs de med magneter på varmvattenberedaren i tvättstugan. Där ser jag de dagligen och kan påminnas. Superbra för oss.  
Hur gör ni andra för att hålla koll på familjelivet och barnens alla aktiviteter och sysselsättningar?

You may also like

6 comments

 1. Lisa – hm, kan han ha menat det som en pik?? *funderar* :o) Annars har Ikea whiteboardtavlor i bra storlek… Har vi haft innan. Bra för man kan sätta magneter på de också.

  Martina – Smart du! Att datumordna! Själv brukar jag bara trycka in alla dessa lappar i kökshyllan….

  Tack Moosan!! Ja, det här med att ta en check varje dag eller kvällen innan… men är nog ofta man missar pga detta :o).

  Kram på er!

 2. Hos oss är det nog jag som håller koll på allt det som rör barnen. Jag meddelar maken om det är något han "behöver veta", mest för att jag är föräldraledig och han arbetar.
  Kallelser och liknande sitter i datumordning i en magnetklämma på kylskåpet.
  Vanliga kalendrar har vi skippat hos oss.
  Det är iPhonen som gäller men ibland slår mig tanken på att allt borde skrivas upp någon annanstans också.
  Mobilen kan ju själas, gå sönder eller glömmas…

 3. Tackar! 😀
  På coop säger du? 🙂
  Vi måste få reda i detta innan jag börjar jobba, en tavla å skiva på är ett bra steg känner jag. 😀
  Martin tycker jag kan sätta lappar om viktigheter på datorn, för den kollar ju jämt ändå..?! 😀
  Jag förstår inte vad han menar..! 😛

 4. Först vill jag bara säga att du har en väldigt fin blogg som nu hamnat på min blogglista 😉
  ……………………………………….
  Det är inte alltid så lätt att få ihop det där familjelivet, men jag tror att det underlätta om man hjälps åt, påminner varandra, det försöker vi göra! Sen har vi också en stor familjekalender som jag skriver o tittar i. Jag har också 2 kalendrar som används flitigt, den ena är bara för jobbrelaterade saker och den andra saker att komma ihåg (back-up). Min sambo använder mest mobilens larm och kalender!
  Att sedan få in rutin på att kolla sina kalendrar varje dag är en klar fördel och även att skiva in saker direkt man får veta dom!
  Sen gör vi alla misstag ibland, that`s life 🙂
  Kram kram från Moosan

Kommentera