Höstlov!!

Jag och barnen har höstlov! Helt underbart, men redan nu känns det som att dagarna kommer att gå allt för fort.

Nu på förmiddagen har vi tänkt att åka in till bibblan för att byta ut lite böcker. Om vi har tur kanske vi även hittar lite nya musiksagor. En riktig favorit här hemma är LasseMajas detektivbyrå. Matilda älskar dessa och jag tror att hon har lyssnat av alla utom två.

När man lyssnar på ljudböcker tycker jag att berättarrösten är väldigt viktig och avgörande för hur man ska uppfatta handlingen och överhuvudtaget gilla boken. LasseMaja läses av Johan Ulvesson och han är suverän!! Om det inte klickar till när ni hör namnet gör det nog det om jag säger, Lorry, Segemyr samt Omaka par. Johan Ulvesson har en lyssnarvänlig röst och ett sätt att använda nyanserna i rösten så att det blir en njutning att lyssna!!


– Posted from my iPhone

You may also like

2 comments

  1. det är ju så underhållande att lyssna!! Tyvärr orkar jag varken läsa eller lyssna kvällstid numera. Räcker med alla sagor jag läser på jobbet, för Elis och så Matilda som vill ha kapitelbok läst var kväll.

    Men ibland har jag lyssnat lite när jag promenerat… Man kanske skulle satsa på en ljudbok i iPoden…

    Kram!

  2. När jag var liten lyssnade jag jämt på ljudböcker på kasettband från bibblan! 😀 Viveca Lärn är underbar å lyssna på tycker jag fortfarande, så hennes böcker lyssnade jag en massa på, å Pappapellerins dotter som jag har för mej lästes av Margareta Krook(?!) å så Roald Dahls Häxorna, inläst av just Johan Ulvesson. 😀

Kommentera