Hoppas ni har haft en fin Alla Hjärtans dag!

Idag är det Alla Hjärtans dag, men även min sista dag innan jag börjar arbeta. Efter 19½ månad hemma är det dags och det känns lite konstigt att jag framöver inte kommer att få lika mycket tid med mina egna barn. Jag älskar att arbeta, det sociala utbytet det ger och de intellektuella utmaningarna… Men det känns konstigt att den här småbarnstiden är över. Sista bebisen och sista föräldraledigheten är passé… Lars ska vara föräldraledig till sista augusti med sedan rullar ekorrhjulet igång. Ni vet, barnen växer, vi åldras. Ok, en nalkande trettioårskris börjar nog infinna sig…

Sista dagen hemma har spenderats på sjukhuset. Där fick jag en ok-stämpel och två stödstrumpor som jag ska använda kommande tre månader. Att jag är svullen, har ont och har lite känsliga nerver i ärret är normalt. Likaså att plattan hakar i huden ibland och att skruvarna skaver. Plattan slutar mitt på fotknölen och ligger precis under huden så det är inte så konstigt att den nöter huden där när jag har skor på mig. Om det blir aktuellt att ta bort skrotet så gör de inte det förrän tidigast till hösten. Själv hoppas jag att besvären lägger sig med tiden för jag är inte så sugen på ännu en operation för att plocka bort allt. Skulle det bli aktuellt så blir benet även försvagat under en tid innan de fyra skruvhålen läkt igen. Tja, vi får se…

Efter sjukhuset åkte jag och Elis till kyrkis för lek och fika. Alltid lika trevligt! Och i eftermiddag har vi försökt återställa hemmet lite efter gårdagens Ikeatur :o). Det tar sin lilla tid. Dessutom var ett par hyllor större än vi trodde så det slutar nog med att Lars får kapa och fixa lite…

Den underbara orkidén ovan har jag fått av min underbara make och så ett kort :o). Men vad som stod på det behåller jag för mig själv! Igår köpte jag även en vit hyacint på Ikea. För mig är det även en vårig blomma, medan maken förknippar dem starkt med julen. Men han får härda ut. Ikväll har vi ätit lite ”alla hjärtans middag” med röda geléhjärtan till efterrätt. Sedan gick maken till vårt nya arbetsrum för att måla ett par vändor och jag har suttit här i soffan, kikat på Familjen Annorlunda och gjort ett par beställda tavlor.

Hoppas er dag varit mysig!!

You may also like

6 comments

 1. Martina – Hoppas du fick tag i rätt person idag!! Angående plattan så hade de nog inget val. Bröt benet ganska långt ner så de där centimetrarna på fotknölen behövdes för att kunna fästa skruvar.

  Lina – Ja, det blev barnomsorgen här med :o). Men jag trivs med jobbet, men jag saknar mina barn när jag arbetar för mkt… Men 30 år? Nej, nu måste jag skrivit fel!! Jag fyller ju bara 23 i år ;o).

  kram!

 2. Så det är dags att återvända till "det normala livet" 🙂 Både vad gäller jobb och fot.
  Men vad knepigt att de sätter skrot som slutar mitt på sådär. Det måste de ju förstå att det kommer skava. Hoppas att det är en invänjningstid bara!

  sv: Tack för omtanken i din kommentar. Nu väntar jag bara på att klockan ska bli lagom för att ringa till kontaktsköterskan….

 3. Usch va det låter läskigt med ditt ben!
  Du jobbar oxå inom barnomsorgen eller? Jag har världens ångest inför att börja jobba, jag vill verkligen inte!! 30 års kris här oxå kanske 😉
  Kram

 4. Så din tid är "ute" nu? De kommer att bli såååå bra att börja jobba igen!
  Åhh vilken snäll man du har som fick denna underbar orkide!!
  Skönt att få en godkänd stämpel om foten med!!
  Kramar K

Kommentera