Högtalaren till iphone är toppen!! :o)

Inför julen hade vi fullt upp med allt som skulle hinnas med. Baka, pynta, fira Lucia, gå på julfester, handla julklappar och ja, ni vet! December månad är en ganska hektisk månad. Varje dag under december månad tittade vi i alla fall på ”Tjuvarnas jul” som var 2011 års julkalender. Vad bra den var! Bättre än på många år. 
Nu i juldagarna har vi haft långa sovmorgnar, myst runt på förmiddagarna och ätit långa frukostar. Då har vi även passat på att sätta iPhonen i högtalaren i köket för att via Sveriges radios app lyssna av 2011 års radiokalender. ”Allt du önskar kan du få” var en historia som låg i tiden. Den behandlade konsumtion, shopping, hållbar utveckling, miljö och hälsa, värna om och måna om våra medmänniskor samt att mänskliga kontakter väger tungre än prylar. Matilda och Elis har suttit som fångade varje morgon och vi lyssnade av fyra avsnitt varje dag. Även jag har försökt hålla mig i köket när vi har lyssnat för den har varit spännande!! 
Jag tror faktiskt att vi ska försöka av fjolårets kalender som även den ligger kvar i SR:s arkiv. Att lyssna på sagan till frukost och sedan prata lite om den efter har bidragit till lugna, mysiga frukostar där vi har njutit av tända ljus, dämpad belysning och barnens röster som har pratat ganska tyst. Det har varit en lugn och mysig start på dagen. Me like :o)!!

You may also like

2 comments

  1. Engla och Wille har oxå suttit och lyssnat med spänning till radio kalendern, jag har tyvärr inte hört så mycket pga en vis liten dam 😉

Kommentera