Highland Cattle som grannar.

Svensk sommar kallas det väl? Regn och sol om vart annat. Som grannar på landet har vi Highland Cattle-kossor och i morse kom de riktigt nära staketet som skiljer tomten och deras skogsbete åt. Cisco morrade, skällde och reste ragg. Kossorna kikade lite nyfiket och kom ännu lite närmare. Då behövde vår lille vovve gå bort en bit och kissa. F E G I S stavas det va?
Elis har funderat mycket på kossorna dessa dagar. Ja människor också och det är nog de som har satt igång lille tänkarOlle. 
– Mamma? Två flickor kan ju vara kära och bo ihop… Två pojkar också…! Men då kan det ju inte bli barn…?! De måste ju vara en snippa och en snopp då. Snippa och snippa blir inga barn och inte snopp och snopp heller. Hm, det är jobbigt det där. Men varför är det bara en tjur i hagen mamma? Då är det ju bara en med snopp här och sedan en massa med snippor…  
Timmarna och dagarna går även om det är svensk sommar. Ture samlar sniglar… Men han har vissa bekymmer. De rymmer! Han har provat diverse burar och hinkar för att få dem att stanna kvar. Med de är starkt slem kom vi fram till. 
När det regnar och står som spö i backen drar vi oss inomhus. Det finns inte mycket göromål i en stuga, men spela kort med en gammal klassisk kortlek kan man alltid göra! Åsna, finns i sjön och svarte Petter har spelats varma. Jag gillar när barnen börjar spela kort. En liten kompakt leksak som kan användas på hundra olika sätt. Särskilt kul är det när barnen börjar bli lite luriga och sluga i spelet. 
spela kort svarte petter åsna highland cattle

You may also like

Kommentera