High Chaparral – som 1800 talets Amerika med nybyggare, indianer och mexikanare

High Chaparral – som 1800 talets Amerika med nybyggare, indianer och mexikanare

Vi beslutade oss för att töa ”en favorit i repris” och dra till High Chaparral. Vilda västern som sedan många år ligger i Småland och faktiskt väldigt nära oss.

Miljöerna är tidsenliga och de som arbetar i parken bär tidsenliga kläder. Det är underhållande både för gammal och ung att strosa runt här. Det finns även restauranger där man kan njuta av mat eden man tittar och lyssnar på glädjeflickorna som dansar.

 

Men vårt första stopp i parken var BANKEN. Barnen var väldigt sugna på att genomföra ett rån ;o). Så, in och hota den stackars bankkvinnan och så ut och äta upp bytet som blev en guldpeng. Sedan var de redo för att göra ett nytt rån…

 

Nybyggarna i Amerika

Vi började med att strosa lite bland butikerna och även leka en stund i ”lilla High Chaparral” där husen är små och barnen kan leka fritt med sina vapen. Här älskar barnen att smyga runt och skjuta på varandra eller att jaga varandra på taken ;o).

Därefter gick vi bort till ”nybyggarna” som spelade upp en liten teater för oss om hur det var när de kom till USA med enbart en amerikakoffert. Jätteroligt att de spelar och berättar om massflykten till USA som är en del av vår historia. Så fattigt och knapert som många människor hade det, och om hur de valde att starta om i ett annat land.

Därefter fick barnen hjälpa till att bygga upp det lilla torpet. Detta tyckte våra barn var jätteroligt, som ett stort pussel.

 

Bröderna Dalton och Lucky Luke

Att titta på Lucky Luke och Daltons är ju ett måste när man är på High Chaparral! Vi bänkade oss och hade en väldigt rolig stund.

 

 

Tåget till Mexico

Så traskade vi in på järnvägsstationen. Barnen försökte hota sig till biljetter med sina pistoler, men det fungerade inte. Så vi fick vackert betala och så kunde vi hoppa på tåget för att åka till Mexico.

 

Rånet på tåget

Men att färdas i det gamla USA och att åka över gränsen var inte riskfritt. Vi hamnade mitt i ett tågrån ;o). Tåget genomsöktes av banditer och utanför tåget fick vi vittna en skottlossning där flera män även dog. Detta var väldigt spännande tyckte barnen även om det inte var på riktigt.

 

 

 

Mexico

I Mexico var det hett. Väldigt varm dag, men det passade ju bra. Mexico är ett varmt land :o). Vi gick runt en stund, tittade på hästarna och så. Sedan kom Zorro och spelad tupp en pjäs. Efter pjäsen fanns det möjlighet att fäktas med Zorro och det ville pojkarna.

Zorro var verkligen proffsig! Han var en duktig fäktare och en riktigt gentleman, men även väldigt fin med barnen när han fäktades med dem. Roligt att de hittat så duktiga skådespelare.

När vi kände oss nöjda med Mexico tog vi hjulångaren tillbaka till USA för att besöka en indianby.

 

 

I indianbyn

Här kikade vi lite i kåtorna, kände på skinnen och tittade på de stora bisonoxarna. När det var dags för show och dans bänkade vi oss och tog del av deras ritual och tittade på de vackra kläderna.

 

 

Den stora föreställningen

Allra sist på dagen landade vi på bänkarna för att se den stora föreställningen där de även utför en hel del stunts. Jag tyckte inte att handlingen på föreställningen var lika bra som de har varit tidigare, men skådespelarna var väldigt duktiga. Barnen tyckte så klart att det var spännans ened alla stunts, smällar och fall så på det stora hela var vi väldigt nöjda.

 

You may also like

Kommentera