Hemgjorda gräddbullar/ kokosmums

Minns ni när man som barn var bak- och gottesugen, men inte fick använda spis och ugn när man var hemma själv? Då stod bakvalet ofta mellan gräddbulla och chokladbollar :o).
 
I förra veckan gjorde jag och mina barn gräddbullar och ungarna älskade det.
 
Här kommer receptet om ni är sugna på att göra egna.
 
Ingredienser:
4 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
 
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl hett vatten
 
oboypulver/kakao/riven kokos
                       
Gör så här:
1. Blanda socker, floursocker, äggvita och kallt vatten i en skål.
2. Rör ut gelatinpulvret i det heta vattnet och slå sedan i blandningen i den andra skålen.
3. Vispa 30 min.
4. Blanda oboypulver och koks och strö ut på bakplåtspapper i en långpanna. Eller använd bara oboy/kakao om du inte vill ha kokos. Eller använd färgat strössel ;o).
5. Häll på gräddbullesmeten och strö på den blandning du föredrar att ha ovanpå.

Låt stå kallt och skär i rutor.

kokosmums gräddbullar hembakta på långpanna baka själv

You may also like

Kommentera