Helgfrukost med hemlagat juligt chai-te.

Helgfrukost med hemlagat juligt chai-te ditt eget chai te recept med juliga kryddor

Helgfrukost med hemlagat juligt chai-te

Hela hösten tycker jag att vi har klarat oss riktigt bra från sjukdomar och förkylningar. Men i torsdags slog det till ordentligt. Jag jobbade fredagen och mådde helt ok, men nu i natt har det varit så galet jobbigt. Täppt i bihålorna och så ont i huvudet. Det sätta sig ofta i bihålorna på mig när jag blir förkyld och sjuk. Tråkigt, men det ska väl ge sig. Något som jag alltid uppskattar när jag är så där frusen och förkyld är en varm kopp god te. Gärna chaite! Tycker att det är så gott med kryddorna som möter sötman. Om du föredrag chaite gjort på syrup har jag ett recept på chaisyrup HÄR.

Morgonen startade jag med en härlig kopp chai-te medan Ture sippade på sin choklad och resten av familjen var på fotboll. Hemgjort och riktigt juligt. Kan varmt rekommendera receptet som jag hittade hos madebymary.se. Jag hade inte råsocker hemma vid tillfället när jag blandade ihop mixen utan jag blandade i ljust muscovadoråsocker och så tog jag lite extra stjärnanis. Det är ju det som är fördelen och charmen med att göra sin egna teblandning- man kan fixa smakerna lite som man vill. Lägga till något och dra ifrån en annan smak som man gillar mindre. Det blev verkligen supergott.

Chaimix:

  • 2 msk malen kanel
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 stjärnanis, bryt isär och mortla grovt
  • ½ msk malen kryddnejlika
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 7 msk svart te, exempelvis earl grey
  • 1 dl råsocker / Ljust muscovadosocker

Jag tänker att detta är ju verkligen en superbra julklapp eller gå-bort present. Häll te´t på en fin burk, sätt på en fin etikett och bind något fint band runt. Sedan är det fixat och klart. Detta är ju en perfekt present! Passar allt från tonårstjejen, till ens föräldrar och förskolepedagoger. Kanske till julklappsspelet?

 

You may also like

Kommentera