Hängslen & livrem, skjutlås & antivirus… och en Turning leaf…

Förra helgen var maken och Matilda i stan. Jag försökte ta en snabbdusch med öppen duschdörr… Tvättmaskinen skriker. Pojkarna börjar slåss för att tvättmaskinen är klar och Ture startar om den. Plötsligt ringer det på ringklockan… Jag försöker intala mig själv att det är lugnt, jag har ju dragit för skjutlåset. Klockan ringer och ringer. Pojkarna sliter och sliter med dörren, men får inte upp den. Så kommer de på den briljanta iden… De öppnar altandörren istället. Jag ber en stilla bön från duschen, önskar att det ska vara grannen eller någon annan välkänd typ. Istället är en tonåring som vill sälja strumpor och gräddbullar och som tack och lov har vett att inte kliva in… Konstaterar att jag är nog mogen för ytterligare ett skjutlås eller kanske en hasp högt upp på altandörren.

Igår fick jag virus på datorn. Ett virus som vill lura mig att betala för att det ska återskapa alla mina filer på hårddisken. (Viruset heter S.M.A.R.T) Istället väntar jobb med att lägga över de nyaste filerna på den externa hårddisken och därefter formatera datorn… Att det inte räcker med att man har antiviruaprogram och brandvägg känns lite trist! Mycket jobb, helt i onödan egentligen, enbart för att något vill tjäna pengar genom att lura andra människor.

Men just ikväll har jag släppt de flesta måstena. Efter att ha slutat tidigt, plockat hem barnen, kissat hunden, dammsugt, serverat mellis, träffat morfar, fått i väg pojkarna på fotboll, rastat hunden och svirat om drog jag på galej.
Nu är klockan 02.00, jag ska sova bort vinet och i helgen ska jag göra det jag vill och orkar. Vi får se vad det blir av helt enkelt. Göttans!! …och sov gott!

[Bloggat från mobilen]

You may also like

Kommentera