Grand Central- dit Serena anlände i första Gossip Girls

Grand Central- dit Serena anlände i första Gossip Girls

Grand Central kändes som en självklar sevärdighet för mig och Matilda som älskar Gossip Girls. För er som inte har sett serien är detta tågstationen som huvudpersonen Serena kommer till i allra första avsnittet.

Grand Central, som ligger på 42nd street/ Park Avenue är världens största tågstation med 62 järnvägsspår + tunnelbanan. Det finns gott om restauranger och butiker här så kom gärna hungrig ;o). Här kan man lätt fördriva tid och strosa runt.

 

 

Grand Central som öppnade 1913 är galet vacker. Taket med dess imponerande kristallkronor är fantastiskt och efter 12 år av renoveringar är det i toppskick. Jag missade att fotografera klockan som har fyra urtavlor (en åt varje väderssträck) i opal. Värdet på denna klockan är flera miljarder.

 

 

Matilda på balkongen

Självklart var vi tvungna att fotografera Matilda på en av balkongena- precis som i Gossip Girls när de säger att Serena was spotted on the west/east balcony… Ja, just det? Var det den västra eller östra? Vi mindes inte så vi valde den västra ;o).

Byggnaden är imponerande som ni ser. Fönsterna och ljusinloppen är stora liksom kristallkronorna som hänger ner från taken.

Både i taket och på den norra väggen hänger det gigantiska amerikanska flaggor. Dessa hängdes upp bara ett par dagar efter 9/11 och hänger där ännu.

 

central park gossip girls

grand central gossip girls
West balcony oc informationsdisken

Att bara titta på folk

Det rör sig ofantliga mängder med människor varje dag inne på Grand Central. Så att bara kika på människor är roligt. Titta här ovan på killen från England som vi passade på att fotografera. Så läcker och han hade verkligen gått all in när han valde kläder för dagen.

 

Mer om Goosip Girls

You may also like

Kommentera