Gossip Girls locations in New York

Gossip Girls locations in New York

När vi var i New York hade vi en lista på saker som vi ville göra och se. Men många av de här turistplatserna och sevärdheterna förekommer ofta på tv och i serier. För oss som tokgillat Gossip Girls som utspelar sig i New York var det superroligt att spana in alla platserna vi så ofta sett på tv i verkligheten.

Den enda platsen som vi besökte enbart efter att ha sett den i tv var faktiskt Grand Central. Dit hade vi troligtvis inte gått om vi inte hade sett att det var hit Serena anlände i första avsnittet och kommit ihåg hur pampig stationen var. Väl på Grand Station var vi verkligen glada för att vi ”slunkit inom”. Så pampig och flott, höet galet vacker. Så, i efterhand kan jag nästan undra varför vi inte besökte fler ”Gossip pirs-locations”. Kanske hade vi fått se fler guldkorn ;o).

1. Grand Central

Grand Central – stationen dit Serena anlände i allra första avsnittet av Gossip girls. En riktigt klassisk scen i serien som inleddes med orden; “Spotted at Grand Central, bags in hand: Serena van der Woodsen.” Was it only a year ago our It Girl mysteriously disappeared for “boarding school”? And just as suddenly, she’s back. Don’t believe me? See for yourselves.”

 

 

2. Skoltrappan

Skoltrappan som ligger längs 5th Avenue i höjd med 83rd street, där vi såg Serena och Blair äta lunch i de första säsongerna. Det var många hemska planer som smiddes på den där trappan och många föll även offer för Blairs påhopp och fula ord här. Vi passade på att vila benen här och njuta av den härliga solen.

Att skoltrappan egentligen inte ens tillhör huset som i serien gestaltas som skola förstår man inte förrän man är på plats. Skoltrappan är på riktigt The Museum of Arts trappa. Medan skolan i Gossip Girls egentligen är Museum of the City of New York och ligger 5th Avenue, 103rd street.

 

Gossip girls skoltrappa - The Metropolitan Museum of art

 

3. Bethesda Terrace and fountain

Bethesda Terrace and fountain i Central Park, det vackra kapellet dit flickorna ofta sökte sig när de ville vara ifred eller behövde tid att tänka. I en senare säsong får vi även se Blair och Chuck gifta sig där. Så vackert, så vackert och jag kan verkligen förstå att många vill viga sig här.

 

Bethesda Terrace and Fountain Gossip Girls locations in New York
Bethesda Terrace and Fountain

 

5. 5th Avenue på Upper East

På den breda trottoaren som löper längs med 5th Avenue västra sida har vi sett karaktärerna promenera många gånger. Går man norrut har man Central Park direkt till vänster om trottoaren och när man tittar till höger tvärs över vägen ser man alla de stora hotellen med pampiga entréer.

Längs med 5th Ave är svart den dominerande färgen på bilarna. Det är stora Bentleys, Mercedes och Ford, alla SUV:ar, nydammade och med privatchaufför. Vi förstår snabbt att här bor det inga fattiglappar ;o).

 

Gossip Girls locations in New York

 

 

6. Brooklyn Dumbo

Området där Brooklyn Brigde möter land på Brooklynsidan kallas för Dumbo. Det var även här Dan och Jenny bodde tillsammans med sin pappa. Det klassiska bruna tegelhuset som vi så ofta får se i Gossip Girls finns här liksom vyn med Brooklyn Bridge i bakgrunden.

Självklart var vi tvungna att leta upp Dan och Jennys hus ;o).

 

Dumbo Brooklyn heights Manhattan skyline
Matilda i Dumbo med Brooklyn Bridge i bakgrunden.

 

7. Empire State Building

Det var hit Chuck bad Blair att komma om hon ville ha ha honom. Hon blev uppehållen och när hon väl kom upp hittade hon blommorna nedtryckta i en papperskorg. Chuck hade planerat att fria, men gav upp och åkte ner när Blair inte dök upp.

 

Rockefellercenter och Top of the rock
Vyn över downtown Manhattan och Empire state building

 

You may also like

Kommentera