Alligatorshow på Captain Jacks i Everglade

Alligatorshow på Captain Jacks Everglade, Florida

Igår körde vi till Everglades och målet var att få ta del av den fantastiska miljön och dess djurliv. Jag hade letat efter ett bra ställe som erbjöd airboat turer och då hittade jag ”Captain Jacks” i Everglade. För att komma till Captain Jacks var vi tvungna att korsa Florida eftersom vi bodde på östkusten. Bilfärden över Florida mot Everglade tog nästan två timmar. Men redan på väg mot Everglade blev vi varse om att de här gigantiska djuren faktiskt lever fritt i delstaten Florida. Längs vägen möttes vi av av varningsskyltar med alligatorer på. Ja, vi fick faktiskt se en ihjälkörd alligator också. Hua, mig! Kan tänka mig vilken smäll det blir av att köra på en sådan här gigant. Vissa blir ju faktiskt upp emot fem meter långa!

Captain Jacks -inträde och aktiviteter.

Vi köpte biljetter som skulle täcka allt och då ingick tre åkturer. Airboat i sötvattensträsket, grassboat i saltvattensträsket och swampboogie genom gräs och skog. I inträdet ingick även parken där vi fick se tigrar, sköldpaddor, alligatorer i fångenskap och lite andra djur. Här höll de även en alligatorshow som ni kan kika lite på nedan. Att hålla i små alligatorungar fick vi möjlighet till både lite här och där på Captain Jacks och det var helt gratis. Vi var väldigt nöjda med den här dagen och att åka till just Captain Jacks i Everglade var helt rätt beslut. Allt kändes så ordentligt och bra organiserat!

Med airboat och grassboat fick vi åka ut i träsken. Att se vilda alligatorer simmandes i Everglade var häftigt! Vi fick även hålla i ett par som som var så söta. Den första lilla ungen som Elis och Ture höll i verkade till och med tycka om att bli kliad. Ture frågade en djurskötare om han kanske kunde få ta med sig den lilla ungen hem… Till svar fick han; No, not this. But you can take one of those… Och så pekade killen bort mot hägnet med alligatorer på ungefär tre meter. Ture höll på att smälla av :o).

Efter att vi åkt airboat i både söt- och saltvattensträsket besökte vi Captain Jacks park. Där fick vi se ett par killar som hanterade en alligator. De berättade om djuret och hur man bäst ska förhålla sig till dem för att inte skada sig själv (eller bli uppäten ;o) ). De berättade också att den här alligatorn i filmerna var den mest välmatade och fetaste alligatorn av dem alla. Inte så konstigt kanske! Om man nu ska ”leka” med den är det ju bra om den är mätt :o).

Vill ni se fler bilder och läsa mer om vår fantastiska dag i 40 graders värme tycker jag att ni ska klicka HÄR. Då kommer ni att få se bilder från våra Airboatsturer i både salt- och sötvatten och vår swampboogietour genom ” det eviga gräset”.You may also like

Kommentera