Gamla stan i Prag och chimney icecream

Gamla stan i Prag och chimney icecream

När vi väl tagit oss över Karlsbron lugnade det ner sig lite med folk. Fortfarande mycket människor och turister, men man kunde liksom se varandra utan att behöva känna smått panik över att tappa bort varandra.

Vi promenerade på en liten stund genom alla turiststråken och restaurangerna, men kände för att stanna och fika på ett litet lugnare ställe.

 

Gamla stan i Prag och chimney icecream

 

Måla en tegelsten, betala en slant och skänk den till ett välgörande ändamål…

Konst och välgörande på samma gång.

 

 

Chimney icecream

Så småningom valde vi att stanna vid ett par hål i väggen för att njuta av varsin chimney icecream. Brödet var verkligen gott och smakade lite kanelbulle med kanelen på. I kunde vi få nutella och antingen vanilj eller chokladglass. Supergott verkligen!

Lars valde istället bort glassen och besökte grannhålet där han köpte världens godaste dönerkebab. Syrad sallad i det hembakade brödet tillsammans med massor av andra grönsaker och kebab. När brödet var fyllt till max klämde de in det i en form av smörgåsgrill, klämde till och grillade till kebaben. Alltså detta var på riktigt den bästa dönerkebab vi någonsin har ätit!! Ja, vi… Visst var det så att det var Lars som valde kebab, men den var så stor så han behövde lite hjälp att äta upp den ;o).

 

 

Gamla stan i Prag och chimney icecream
tjeckien prag

Gamla stan i Prag och chimney icecream

 

Leksaksaffär i fyra våningar

Med mat i magen letade vi oss in i en leksaksaffär på barnens begäran. När vi gick in där visste vi nog inte riktigt vad vi gav oss in på. Där inne väntade liksom fyra våningar på att skannas av. Fyra stora våningar som var fyllda till bristningsgränsen. Det tog sin tid det här. Och innan vi var färdiga hade Ture köpt sig en kramdjursdinosaurie.

 

 

 

 

Ett litet besök på Starbucks

Efter leksaksaffären hittade jag ett Starbucks! Jag älskar Starbucks även om det ser likadant ut världen över och absolut inte innehåller några lokala godsaker. Fast det kanske är just därför jag älskar SB. Jag vet vad jag får och det är så sjukt gott…. och fett. Men det blundar jag för när jag stöter på ett Starbucks.

 

 

Gatorna och stensättningarna

Alltså titta på gatorna! Överallt i Prag är det fantastiska gatstenssättningar i olika mönster. Oftast ganska små gatstenar om man jämför med de svenska. Så vackert, och vilket hantverk.

 

Gamla stan i Prag och chimney icecream

 

Mer från vår Roadtrip

You may also like

Kommentera