Från idé till barntavla.

Ofta visar jag upp tavlor som endast är ”datagjorda” här på bloggen. Många av er tycker att det är svårt att föreställa sig hur de blir när de sedan printas och ramas in så därför tänkte jag idag visa upp tre bilder av samma motiv. Jag får också ofta frågor om upplösningen eftersom vissa bilder är lite suddiga här på bloggen eller kanske lite pixliga. 
Bilderna jag printar ut har skarpa kanter och konturer samt klara färger. Anledningen till att de kan se suddiga ut här på bloggen är att jag förminskar bilderna för att de inte ska ta så stor plats i fotoalbumet, samt för att sidorna ska gå snabbt att ladda. 
Färgerna jag ser på min skärm blir väldigt likt den printade tavlan. Men det beror på vilka skärminställningar man har. Färgerna kan alltså te sig väldigt olika på olika skärmar. Nu när jag har fotat den printade tavlan blir den inte heller riktigt sanningsenlig beroende på vilka inställningar kameran har och hur ljusförhållandena är vid fototillfället. Men ni ser ungefär ;o), och ni får i alla fall en bild av hur en tavla kan komma att se ut… (beroende på vilka skärminställningar ni har nu då… för den gröna färgen kan te sig väldigt illgrön, men också väldigt trevligt grön… Ja, ni hänger nog med :o). 
Trevlig fredag!!

You may also like

3 comments

  1. Jag laddade ner dessa fina tavlor som du hade gjort med ord & gav bort till Simons fröken & ska även fixa nu midsommarpresent som jag ska ge bort på lördag, ska ta kort & visa dig!

Kommentera