Fotoutmaning- vintertid

Denna gång är temat i fotoutmaningen VINTERTID. Vill ni kika på fler bidrag kan ni klicka HÄR
Tidigt i morse ställde vi om klockorna till vintertid. För oss som för alla andra innebär det att vi får lite ljusare morgnar till en början, men även lite mörkare kvällar. 
Vintertid innebär också att skolor och vardag är väl etablerade igen. Vardag som består av mycket relationsprat. Hur tänker barnen… Vad har de upplevt i skola och förskola? Varför gjorde/sa kompisen så? Vad gjorde/sa jag då? Varför reagerade jag så? Varför reagerade kompisen så? Och hur gör vi i fortsättningen? Hur ska vi tänka? Hur ska vi agera? 
Att samspela med vänner och andra människor är inte alltid lätt. Jag märker att barnen har mycket de behöver ventilera och prata om. De behöver hjälp till att få förståelse över både deras eget och andras beteende. Det är verkligen inget lätt ämne…. och inget man klarar av över ett mellanmål. Snarare är det ett ständigt återkommande ämne som behöver ventileras. Men ack så viktigt att hjälpa barnen att få lite perspektiv på deras tankar… Att vända händelser och tankar så att de kan se på andra sätt. Att ge en kram… Att bara lyssna.   
Tid… Vi behöver tid. Ständigt jagar vi den. 
Det finaste man kan ge en annan människa är nog tid… 
fotoutmaning vintertid väckarklocka datumklossar

You may also like

3 comments

Kommentera