Fotoutmaning; Aktion

Aktion
Så lyder Fröken fotos utmaning denna vecka. 
Mitt val av bilder kom till efter att jag desperat funderat på vad jag ska fotografera. Dagarna rullar ju så snabbt och jag hinner inte hälften av det jag tänker mig göra eller vill göra. Arbetsdagarna är över innan jag hinner blinka och sedan drar kvällen igång här hemma. 
Och då slog det mig att vardagen ÄR aktion här hemma. Idag till exempel hämtade jag hem barn från förskola och fritids och så lite kompisar på det och en halvtimma senare trillade dottern in genom dörren. Det är mycket barn som passerar genom våra dörrar, egna och andras, och så föräldrar som hämtar och lämnar. Vardagsaktion med gitarrer, gympakläder, fruktburkar, blöta vantar och cykelnycklar. 
Något av barnen hade hängt mina nycklar på skolådorna… Och budskapet på bandet är så klart; ”Allt börjar med en bra lärare”. Men det behöver inte vara en skollärare. Vuxna i barnens närhet som bryr sig, finns som stöd och hjälper är bra lärare för barnen. I vardagen tror jag vi måste lära barnen att varva ner! Det måste inte vara AKTION hela tiden. Vi behöver andas, pausa… ta det lugnt. 
Vill ni se mer bidrag kan ni kika in hos Fröken Foto
fröken foto utmaning fotoutmaning

You may also like

8 comments

 1. Klockren tolkning! Det är alltid fart i vardagen 😉 Det är precis så det ser ut hos de flesta barnfamiljer.
  Ha en fortsatt fin kväll!
  Kram

 2. Den där specefika känslan med barnskor över hela hallen minns jag och barnen med full aktivetet med oftast glädjefylda röster som värmer huset och husfriden. Utan barn är det ganska tomt.
  PysselQvinna.se

 3. Sannerligen är det hög action-faktor i vardagen. Mycket bra formulerat! Mina egna barn är numera i övre tonåren och perioden hämta/lämna, skjutsa hit och dit är nu över, iaf på dagtid 😉
  Önskar dig och familjen en skön, avkopplande helg! / Birgitta

 4. Jag tycker du har valt en helt fantastiskt bra vinkel på temat! Riktigt snyggt! Visst är det action i vardagen… som jag skrev, mina dygn är på tok för korta *ler* men också väldigt klokt sagt, att stanna upp och ta det lite lugnt… andas!
  Hoppas ni får en fantastisk fredag!

  kram kram Malin

Kommentera