Med skärgårdsbåt från Slussen till Fjäderholmen

Skärgårdsbåt från Slussen till Fjäderholmen

En dag gick vi ner till Slussen och tog båten ut till Fjäderholmen för att strosa och ha det mysigt. Det var mycket folk som ville med båten eftersom det var semestertider och väldigt varmt. Vi hade tur och kom med den första skärgårdsbåten som kom medan vi väntade på bryggan. När vi anlände började vi med att ta en tur för att kika på Mackmyras wiskeyproduktion och butik. Om du vill läsa mer om sett kan du klicka HÄR för att komma till det inlägget.
Efter att ha kikat lite i butikerna på bryggan hittade vi ett stort Fiaspel i marken och ett Tre i rad. Här tog vi en liten paus, spelade och hade det roligt. När vi kände oss färdiga gick vi en liten bit till och hamnade vid ett glasblåseri. Vi fick se hur de blåste och formade glaset. Därefter besökte vi butiken och kikade på allt fint som var handproducerat. Vi tog även en tur in i silversmedjan för att kika på arbetet där. Det fanns många hantverksbutiker och det gav en härlig atmosfär.
Vi fortsatte att promenera och kom ner till klipporna där vi satte oss och fikade på den medhavda lunchen. Härligt med närheten till havet. Det var mycket folk här denna dag så vi var inte ensamma på klipporna. När vi fikat färdigt hittade barnen en gammal, stor och ihålig ek. Den var vi så klart tvungna att undersöka :o).
Så fortsatte vi på promenadstråket som gick runt Fjäderholmen tills vi kom tillbaka till färjelägret. Där stannade vi och åt en glass på det mysiga kaféet innan vi tos skärgårdsbåten tillbaka. Getingarna surrade runt oss som galna, men vi kunde ändå njuta av glassen i värmen.
 Kan varmt rekommendera Fjäderholmen om ni befinner er i närheten. Sommartid har de även mycket uppträde på scenen, men det visste vi inte så vi hoppade detta.

You may also like

Kommentera