Fiska och koka kräftor

I helgen har vi fiskat kräftor. Barnen tyckte att det var häftigt att se dem när de kröp i gräset och själv tyckte jag att det var aningen mindre häftigt när jag blev knipen så att det kändes som att fingret mosades. Men härligt har vi haft det. Tagit stunderna för vad de har varit. Haft tid att kika, undersöka, studera hur kräftorna rör sig och hur de ser ut. Lullat runt på landet och sparkat på sten och känt på smågrodor. 
I morgon är det måndag. Första måndagen efter semestern. Första måndagen på nya jobbet. 
Här kommer receptet på kräftor:
1 kg kräftor
2 liter vatten
2 flaskor porter
1 dl grovsalt
2 sockerbitar
dillkronor
Koka upp alla ingredienser utom kräftorna. När det kokat 5-10 min ta upp dillen. Lägg i kräftorna en och en, med huvudet före. Se till att lagen kokar när du lägger i kräftan så att den där snabbt. Koka 5-6 minuter. 
Lägg ihop lagen, kräftorna och dillen och låt vila i kylen ett dygn innan du äter. Vill du inte äta direkt går det bra att frysa. 
fånga kräftor i burar och koka kräftor

You may also like

Kommentera