Fish and chips at Poppies in Camden since 1952

fish and chips på Poppies

Fish and chips på Poppies

Jag är egentligen mer för att uppleva än för att äta när vi är iväg på semester. Men vissa rätter behöver man liksom ”passa på” att äta när man är i rätt land eller stad. Så är det med Fish and chips!

 

Är man i London känns det som ett måste och då vill jag äta det antingen på ett välkänt ställe som serverar det ”by the book” eller som riktig snabbmat ur ett gatustånd.

 

Denna gång såg vi både den söta lilla bilen och Poppies restaurang samtidigt. Dessutom hade hela familjen beklagat sig lite smått den senaste kvarten över att de var så hungriga. Så bättre kunde det ju inte bli…. Perfekt timing. Eller ja, det kändes som en perfekt timing ända tills vi såg kön som ringlade sig fram utanför restaurangen. Då suckade jag djupt inombords samtidigt som jag på utsidan försökte att vara väldigt positiv. ”Äsch, denna lilla kön går säkert kvickt”. Och ja, det gjorde den! Jag måste berömma personalen. En tjej kom ut, frågade hur många vi var i de olika sällskapen och efter knappa fem minuter hörde vi ”Mr Lars, you are welcome!”. Mr Lars, jisses, vi som stod långt bak i kön blev väldigt förvånade över att få kliva in så snabbt.

 

fish and chips på Poppies

fish and chips på Poppies

fish and chips på Poppies

fish and chips på Poppies

 

Restaurangen i full julpyntning och servitriser och servitörer i tomteluvor och julklänningar. Dessutom hördes ett bakgrundssorl av julmusik. Är det jul så är det! Men jag kan ändå fundera över hur det är att jobba i allt det juliga en hel månad. Kan tänka mig att personalen hinner tröttna på både tomteluvor och alla girlanger.

 

fish and chips på Poppies

fish and chips på Poppies

fish and chips på Poppies

 

Maten

Till min stora förtjusning valde vi alla att äta just Fish and chips. Annars kan det ju vara lite si och så med barnen och fastän man rekommenderar dem att testa någon klassisk maträtt är de kanske inte så sugna på den. Men panerad torsk och pommes funkade fint både i tanken och praktiken. Alla älskade det och nästan slickade tallrikarna.

Dessutom ville jag nästan ta upp en skämskudde när alla i familjen utom Elis plockade upp sina telefoner och började fotografera och dokumentera maten. Men så är det år 2018.

Vi fick bästa platserna (enligt oss), längst in i restaurangen och vid fönstret. Detta gjorde att vi kunde se servitriserna som stimmade runt i sina juldräkter om vi tittade inåt. Men vi kunde också blicka ut över Camdens gågata och se folket som strövade förbi.

 

fish and chips på Poppies

 

Toaletterna då?

Vi avslutade besöket med ett litet besök i källaren två trappor ner. Vägen ner var väldigt pyntad och det såg väldigt inbjudande ut. Väl nere inne på toaletten var det inte lika fräscht och pyntat. Det var mest som det brukar vara på engelska toaletter. Lite skitigt, lite trångt, lite ont om tvål… och ganska äckligt faktiskt. När det gäller toaletter känns det som att vi svenska har lite andra önskemål på hygienen än övriga världen. Så vi gjorde vad vi behövde snabbast möjligt och så kände vi oss färdiga med Poppies.

 

fish and chips på Poppies

 

Mer från London

 

You may also like

Kommentera