Favoritsmycken, smyckeförvaring och önskesmycke

För ett par dagar skrev jag en liten truddelutt om rensning och förvaring och jag håller fast vid ämnet ett litet tag till. Jag är en ordningsmänniska som gillar när jag vet var jag ska leta för att hitta saker i min omgivning, men ibland gör antingen tid eller brist på rätt förvaring att det blir rörigt och oorganiserat.  
Just nu funderar jag lite på hur jag vill förvara mina smycken och på hur jag ska organisera det. Det hade verkligen varit jätteroligt om någon av er läsare skulle vilja fota och visa mig hur ni förvarar era smycken för att ge mig lite inspiration. 
I jobbet som förskollärare använder jag oftast smycken dagligen. Inga blingiga och fancy som kan fastna i det praktiska arbetet. Men jag tycker att det är roligt att bära ett fint armband, halsband eller ett par öronhängen som drar lite blickfång. Lite längre halsband som hänger ner en liten bit tycker jag också är fint. Att använda smycken är för mig ett sätt att få vara lite fin i mötet med barnen och deras föräldrar även om vi dagligen brottas med leriga stövlar, blöta vantar och disk. 
Smyckena som jag använder mest förvarar jag i sovrummet på ett smyckesträd och på ett Koziolfat för att enkelt kunna plocka till mig något på morgonen. Där hänger och ligger lite blandat både av färdiga smycken, men även av lösa berlocker. Thomas Sabos smycken och Pandora tycker jag är jättefina, men även Familjesmyckens ”My Love” i form av ett hjärta med barnens namn på är flitigt använd och en riktig favorit. Just hjärtat med barnens namn på är flitigt tullad av barnen, både mina egna och de på jobbet. Många, många gånger har de kikat på bokstäverna, funderat över vilka bokstäver som är  stämplade och vad det står. Mina egna barn älskar verkligen att se sina egna barn runt min hals och njuter av att jag har dem graverade på hjärtat…
Ja, favoritsmyckena har jag bra koll på.
Men de som ligger i byrålådan i sovrummet och som ligger i badrumsskåpet… De behöver verkligen  få lite bättre förvaring. Anledningen till att det blivit som det blivit är kanske för att man i dag har en del H&M smycken, en del från Glitter och kanske några andra billiga. Man använder de ett par gånger och sedan hamnar de där i lådan bland de andra billiga. Glömda… Tror inte att jag är ensam om detta fenomen :o)
my love från familjesmycken samt pandora och thomas sabo
När jag funderar på mitt sätt att hantera smyckena är det lätt att konstatera att det är kvalitetssmyckena i silver som jag använder mest och ständigt återkommer till -både i vardagen och till fest. De slits snyggt och har oftast en historia bakom sig med minnen om hur man fått dem och vad man upplevt. 
Ett smycke som jag spanat lite extra på och gärna skulle vilja ha till min lilla ”vardagssamling” är Familjesmyckens ”Familjeträd”. Tänk tre silvriga handvalsade blad med mina barns namn graverade på… I en lite längre kedja tror jag att detta hade varit ursnyggt. Stilrent!! Jag gillar att det är smitt (av silversmeder) och hanterat av händer och människor -ett riktigt hantverk. Så snyggt det skulle vara!! 

Familjeträd från familjesmycken

Bilden på familjeträdet kommer från Familesmyckens hemsida. 

You may also like

3 comments

  1. Jag har haft detta familjeträd i snart fyra år och har nästan aldrig tagit av mig det! Det är dock dags att införskaffa ett nytt blad för yngsta sonen – som plötsligt snart är ett år! =) Hälsningar Johanna

Kommentera