Warning: preg_replace(): Compilation failed: nothing to repeat at offset 108 in /home/bfsdzvwm/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Warning: preg_replace(): Compilation failed: nothing to repeat at offset 108 in /home/bfsdzvwm/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331

Färgkarta och tips när du ska välja färger till barn- och familjetavlor


Warning: preg_replace(): Compilation failed: nothing to repeat at offset 108 in /home/bfsdzvwm/public_html/wp-content/plugins/jetpack/class.photon.php on line 331
Att välja färger till tavlor och motiv är ofta svårt! Ni som beställer verkar tycka att det är lite klurigt ibland och jag tycker absolut att det är lite knepigt eftersom jag sällan har sett era hem och barnrum. 
Lite så där i smyg har jag haft en färgpalett med samlade färger som jag ofta har använt när jag gjort layouter och motiv. Nu har jag snyggat till den och delar den med er. Jag kommer även att lägga färgpalettern överst på sidorna med barn- och kärlekstavlor samt tavlor för hemmet så att man enkelt kan kika och se vilka färger som passar bäst till det aktuella motivet. Till höger visar jag även upp ett av de senaste motiven jag gjort. Önskemålet var olika rosa nyanser och jag använde mig av de fyra rosa tonerna ni ser i paletten. Något som få tänker på är att man även kan ändra färgen på texten. Svart och vitt är absolut vanligast, men om man vill kan man ju faktiskt ha även andra färger. 

Nu tycker kanske somliga av er att det ändå är jättesvårt… Vilka färger passar i vårt hem då? Den där lilla färgplutten ser ju bra ut, men hur ser allt ut ihop då? Och vilka färger passar egentligen ihop, kan man blanda gul och grön utan att det ser ut som en maskrosblommande sommarhage?

Då tycker jag att ni ska kika in på kuler!
Där kan man ladda upp en egen bild, antingen från det egna hemmet eller en bild som har färger man tycker om. Ett par klick och så får man en sammanställning på vilka färger bilden innehåller. Vill man justera färgerna lite är det bara att flytta runt de små markörerna lite.

Nu har jag inte varit särskilt duktig på att inreda enligt färgkartor och paletter. Jag är alldeles för mycket – det blir som det blir… Vit bas och så lite färg, så blir det nog bra. Men ska man måla en vägg eller göra en layout till en tavla är kuler ett bra redskap. Vill ni att jag ska göra motiv utifrån ett foto ni har tagit hjälper jag gärna till.

Här nedan kan ni se exempel på hur kuler kan fungera. Jag har tagit ett par bilder från mina pojkars rum.

färgkarta färgpalett barnrum välja färger

You may also like

1 comment

Kommentera