Ett steg närmare en praktisk hall?

Hur ser er hall ut och hur har ni tänkt när ni har inrett den?
Det är mycket som händer i hallen och det är lätt att det blir stora högar av både jackor, regnkläder, skolväskor, lappar, reklam, post, leriga gummistövlar, cykelhjälmar, hårsnoddar, förskolekomponerade konstverk, nycklar, småpryttlar och förbenat massa mer. 
Känner ni igen det? Även fast mina barn oftast städar undan efter sig hopar sig grejerna när man är en familj. Fram tills bara för några dagar sedan har vi även varit en hund som har legat och gottat sig på barnens dumpade ytterkläder. 
När vi flyttade hit försökte vi att tänka praktiskt. Skolådor på väggen så att det är lätt att dammsuga under, mycket krokar för att hänga ytterkläder och då både i barn- och vuxen höjd, garderoberna med möss- och vantförvaring. 
Nu har jag gjort en liten mini-makeover och då fick det komma upp ett nyckeskåp på väggen  eftersom nycklarna tidigare ofta har dumpats på bänken. Ett bra ställe för alla små cykelnycklar också. 
Så fick det komma upp ett tidskriftsställ också. Kanske inte så jättesnyggt. Men jag hoppas att det ska hjälpa oss att samla papper och läxor så att de inte ligger i sjok på skolådorna i hallen och på bänkskivan i köket. 
Jag passade även på att hänga upp Sverigetavlan när jag var i gång. 
familjetavla sverigetavla skolådor skoförvaring tidskriftssamlare

Ansökan till Fabriken.

You may also like

4 comments

 1. Vad snyggt!! Vår hall är långsmal och när vi flyttade in så funderade vi på hur vi bäst skulle inreda den. Vi gick från hus till lägenhet och behövde verkligen all förvaring vi kan få. Nu står där en "kökssoffa" som jag ärvt av min mormor, den är bra att sitta på när man klär sig och i den kan vi förvara kuddar och annat som inte får plats nån annanstans. Sedan har vi satt upp ett par skoskåp för att få bort stöket. Vi har också målat dörren i griffelfärg, delvis av estetiska skäl men också för att lätt kunna påminna oss om saker.

  1. Så smart med en kökssoffa i hallen!! Jag harmånga gånger funderat på hur jag skulle kunna få dit något att sitta på eftersom man ofta står dubbelvikt och hjälper barnen med stövlar och överdragsbyxor. Tyvärr har det alltid fallit på våra dubbeldörrar :o(. Men en kökssoffa låter verkligen perfekt!! Ska ta med mig den idén.

   Griffelfärg på ytterdörren var också smart ;o).

 2. Våran hall är bara tråkig och otroligt rörig.. Hänger kläder och grejer på alla krokar, och så står det en vagn där. Men snart ska vagnen ut i förrådet och då ska jag få lite ordning 🙂

  Jag vill också passa på och tipsa dig om en tävling där du kan vinna den perfekta presenten eller julklappen till barn – en personlig sagobok där barnet själv är huvudpersonen 🙂

  http://dolphin.blogg.se/2012/september/vinn-en-personlig-sagobok.html

  Hoppas allt är bra!

  1. Det är sannerligen ett svårt utrymme :o). Det första man ser och där alla går genom. Vi har också haft vagn och ofta dubbelvagnen i hallen för att den ska vara varm när barnen skulle studsa i. Och det innebär ju både röra och blöta hjulspår på golvet…

   Tack för tipset.

Kommentera