Ett dopp i det turkosa akvariet vid Kamenjak

Ett dopp i akvariet vid Kamenjak

Ja, det kändes verkligen som att bada i ett stort akvarium när vi väl kom i vattnet ute vid Kamenjak.

Innan vi plumsade i vattnet är en lite annan berättelse. Kanske ska jag berätta att vi körde på sandiga vägar genom reservatet och klev ut i en värme som var helt galen. Sedan vandrade vi ner på små slingriga stigar för att komma ner till havet på höga klippor. Där stod vi och tittade lite och funderade på vilken stig som var bäst att välja när vi skulle ta oss ner på klippor för att kunna bada. Efter att ha valt väg och promenerat/ klättrat oss ner en bra bit kunde vi äntligen få belöningen – slita av oss kläderna och hoppa i det svalkande vattnet.

Så värt besväret!!

Vattnet var ljummet, men ändå svalkande… På klipporna där vattnet tidigare hade kastat upp vatten som sedan avdunstat låg saltflingor kvar och påminde om flintsaltet vi brukar köpa i affären. När vi smakade på det var det både gott och toksalt på en och samma gång.

 

 

Djurlivet

Barnen var först tveksamma och försiktiga. De var lite rädda för att trampa på taggbollar. Efter en stund när de vant sig vid klipporna och det stora djupa vattnet var de som små fiskar med cyklopen på. De låg och guppade i timmar och tittade på alla vackra fiskar som simmade förbi under ytan.

Vi hade även fått tips om att på ön utanför Kamenjak skulle det finns stora tydliga fotspår från dinosaurierna. Detta orkade vi inte riktigt förkovra oss i. Vi tyckte att det var göttigare att ligga på en filt och njuta ;o).

 

Matilda är den modiga av oss :o)

Ja, så är det. Hon provade att hoppa från både den ena och den andra klippan. Både höga och skithöga!! Vi andra nöjde oss med att vada i, eller graciöst glida i… Vi är inga äventyrare direkt…

 

Den barnvänliga standen

När vi betalde för att åka in i parken fick vi en karta. På den fanns det ett par barnvänliga stränder utmärkta… Stranden nedan är en av den. Och tja, den var väl ok att bada från… Vi stannade där en liten stund, men trivdes bättre på klipporna och gick tillbaka dit.

Mer från vår roadtrip

You may also like

Kommentera